27 Ağustos 2010 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

    Malzemeler:

   20-25 adet küçük boy dolmalık biber
   1,5 su bardağı pirinç
   yarım su bardağı zeytinyağ
   2 adet kuru soğan
   maydanoz,dereotu
   tuz
   karabiber
   yenibahar
   kuru nane
   yarım limon suyu
   1 adet tavuk bulyon

   Yapılışı:

   Yağın yarısı tencereye konur,soğanlar küçük küçük doğranır veya rondodon çekilip pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine pirinçler eklenip kavurmaya devam edilir,pirinçler tane tane olunca yarım subardağı su konup çekmesi beklenir.Biraz soğuyunca maydanoz ,dereotu ve baharatlar eklenir,karıştırılır.
    Dolmalık biberlerin çekirdekleri temizlenip yıkanır.Biberlerin içleri çok sıkıştırılmadan doldurulur.Kapak olarak domates dilimleri kapatılır,tencereye dizilir.Kalan zeytinyağı dolmaların üstünü geçmeyecek kadar su,yarım limon suyu vetavuk bulyon konup pişirilir.
   Ben düdüklü tencerede 12 dakika pişiriyorum.Ayrıca tavuk bulyon isteğe bağlı fakat lezzetli olduğu için ben seviyorum.

    AFİYET OLSUN.

Çikolatalı Mousse

    Malzemeler:

    1 paket kakaolu bisküvi
    1 paket kakaolu puding
    1 paket bitter puding
    2,5 kupa süt
    1 paket dr.oetker mousse
    2,5 çay bardağı süt

   Yapılışı:

   Orta boy borcam veya tek kişilik kupların tabanına bisküviler dizilir.Pudingler 2,5 kupa süt ile pişirilir,bisküvilerin üzerine dökülür,soğuması beklenir. 2,5 çay bardağı süt ile hazırlanan mousse bekletilmeden pudingin üstüne dökülür.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.

26 Ağustos 2010 Perşembe

14 dakikada yapılan vişne reçeli

    Sizlere kolay ve bir o kadar da dayanıklı reçel tarifini yazıyorum.

    Malzemeler:

    1 kg vişne
    1,5 kg şeker
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi veya limon suyu

    Yapılışı:

    Çekirdekleri çıkarılan vişneler tencereye konur.Önce kısık sonra harlı ateşte kaynadıktan sonra, saate bakılır tam 7 dakika kaynatılır.Şeker ilave edilir, yavaş yavaş karıştırılarak kaynaması beklenir.Kaynayınca saate bakılır tam 7 dakika daha fokurdatılır, indirmeye yakın 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu eklenip ocak kapatılır.Soğuduktan sonra kavanoza konur.

   Bu reçel 2-3 sene buzdolabında şekerlenmeden saklanabilir.Başka meyvelerle de yapılır fakat şeker miktarı ve kaynama süreleri değişir.Örneğin çilekle yapılmak istenirse:

   Çilek reçeli
  
   1 kg çilek
   2 kg şeker
   1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

   Aynı şekilde 7 dakika meyveler kaynatılır.Şeker ilave edilince çilek su saldığı için biraz daha uzun 14 dakika daha kaynatılıp sirke veya limon suyu eklenir
   Kısa sürede hazırlanan pratik ve çok lezzetli reçeli deneyince farkı göreceksiniz.

   AFİYET OLSUN.

Kıymalı Yufka Böreği


     Merhaba.Dün akşam kardeş kadar yakın arkaşım Özden'ciğimde iftardaydık.Birbinden güzel yemekler yapmıştı fakat iftar teleşından bir de ışığın yetersiz oluşundan dolayı, sadece benim de her zaman değişik iç malzemeleri ile yaptığım böreğin resmini çekebildim.Şimdi tarifini yazıyorum.
    
         Malzemeler:
        
        4 adet yufka
        1 su bardağı sıvıyağ
        1 su bardağı su

        İç malzemesi:

        300 gr kıyma
        1 adet kuru soğan
        2 yemek kaşığı sıvıyağ
        tuz,karabiber
        maydanoz
        1 adet domates ve çarliston biber
        biraz maydanoz
        üzerine yumurta sarısı ve susam


    Yapılışı:1 yufka masaya yayılır,sıvıyağ ve su karıştırılıp üzerine sürülür.Üzerine 2.yufka yayılıp aynı şekilde yağ ve su karışımı ile yağlanır.12 tane üçgen elde edilecek şekilde kesilir.
    Kıymalı hazırlanan iç malzemesi üçgen parçaların geniş kısmına konarak sigara böreği gibi gevşekçe sarılır.Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır.Üzerine yumurta sarısı ve susam ekilir.200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
    Bu börekler patatesli veya peynirli olarakda sarılıp dondurucuda bekletilebilir.Tamamen çözdürmeden yarı buzlu şekilde pişirilirse de çok güzel olur.
    Bu arada çok aç olduğumuz için böreği kesip içini de görüntülemeyi düşünemedim.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
        
AFİYET OLSUN.

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Revani


İşte size kolay, bir o kadar da lezzetli revani tarifi..
Malzemeler:    4 yumurta
                      1 su bardağı yoğurt
                      1 su bardağı şeker
                      1 su bardağı sıvı yağ
                      1 su bardağından biraz az irmik
                      vanilya,kabartma tozu
                      Un (kıvamı kek gibi)

Şerbeti:          2 su bardağı şeker
                      3 su bardağı su
                      Birkaç damla limon

Yapılışı: Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler eklenip kek gibi karıştırılır, yağlanmış borcam tepsiye dökülür istenirse üzerine yarım cevizler dizilir.175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.Revani ılık iken ılık şerbet dökülür.Biraz dinlenince servis yapılır.
                                                                
                                                                           Afiyet olsun...

Merhaba..

  Yıllardır istediğim bloguma nihayet kavuştum.Bundan sonra yemek tariflerim,denediğim yeni lezzetler,pratik bilgiler, gezdiğim yerler, hakkındaki bilgilerle sizinle birlikte olacağım.
  Bloğumu takip edip yorumlarınızla bana fikir verirseniz çok sevinirim.Hepinize iyi ramazanlar diliyorum.