Merhaba,günlerdir süren yağmurdan sonra hafif güneşli,parçalı bulutlu bir cumartesiye uyandık istanbul'da,neyse yağmura bir iki gün ara verdik sanırım.Herkese sevdikleri ile birlikte mutlu bir haftasonu diliyorum.
Şimdi sizlere Urfa'lı can arkadaşım Canan'cımdan öğrendiğim kısırın tarifini vereceğim.Urfa'lılar gibi yapmam mümkün değil ama benim yaptığım da fena olmuyor.Bunu arkadaşımda ilk yediğimde amaaaan kısırın içinde yumurtanın ne işi var demiştim,ama tadınca tiryakisi oldum, ben ve bütün ailem.Ne zaman yapsam arkadaşımın kulaklarını çınlatırım,ondan sadece bu kısırı değil birçok şey öğredim.Her şey için arkadaşıma sonsuz teşekkür ediyorum onu çok çok öpüyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 dolu yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 küçük kuru soğan
- tuz
- 4-5 yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- yarım demet taze soğan
- yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle taze soğan,maydanoz ve kuru soğanı ince ince doğrayalım.Bulguru yoğuracağımız tepsiye alıp kaynar su ile biraz ıslatalım(aslında orjinali yoğururken yavaş yavaş ıslatmak,ama böylesi bizim için daha kolay oluyor)İsotu bir kaseye koyup 1 çay bardağı su ile ıslatalım.
10-15 dakika sonra ıslanan bulgura salçalar,isot,tuz ve ince doğranmış kuru soğanı karıştırıp yoğuralım, gerekirse az az sıcak su ekleyelim.
Diğer tarafta teflon tavaya yağları koyup yakmadan kızdıralım,iyice çırptığımız yumurtaları tavada karıştırmadan omlet gibi pişirelim.
Yoğurduğumuz bulgura önce ince doğradığımız taze soğan ve maydanozu sonra pişirdiğimiz yumurtaları da üzerine döküp iri iri parçalayarak karıştıralım.
Yumurtalı kısırımızın yanında marul ,nane,tere söğüş doğranmış domates,salatalık,turp ve ayranla birlikte servis yapalım.Biraz zor gibi görünse de çok güzel bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.