20 Şubat 2011 Pazar

Kolay Cheesecake

        
         Bu aralar tam bir cheesecake sever olduk.Bu tarifi sofra dergisinde gördüm,hemen not ettim üst meyveli kısmını biraz değiştirerek yaptım, çok kolay pişmeyen bir tarif.

       Malzemeler:
        Taban için

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek aşığı erimiş tereyağ
  • bir avuç ceviz veya badem
       Ara kreması için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük kutu labne peyniri
  • 2 paket limonlu jöle
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı soğuk su
        Üst malzemesi:
  •  istediğiniz bir dondurulmuş meyve(frambuaz,vişne,böğürtlen)ben böğürtlen kullanım.
  • 1 paket vişne jölesi
  • 1 su bardağı kaynar su
        Yapılışı:
  • bisküvi,erimiş tereyağ ve badem robotta kıyılır.
  • 24 cm lik kelepçeli kalıba sıkıştırarak basılır.
  • 1 su bardağı sütle hazırlanan krem şantiye labne eklenir çırpılır.
  • 1 su bardağı kaynar suyun içine 2 poşet limonlu jöle eritilir,1 su bardağı da soğuk su konur.
  • hazırlanan şanti,labne karışımına eritilen limonlu jöleler eklenir birlikte çırpılır,bisküvinin üstüne dökülür.buzdolabında sertleşmesi için en az 2-3 saat bekletilir.
  • dondurulmuş meyveler robotta çok ezmeden kıyılır,vişne jölesi 1 bardak kaynar su ile hazırlanır,meyvelerle karıştırılır.Sertleşen cheesecakekin üstüne dökülür bir kaç saat dinlendirip servis yapılır.


  Orta kremalı kısmına limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyunu da eklersek aromasının daha güzel olacağını düşünüyorum.Bu halini de ev halkı çok beğendi özellikle klasik tatlılardan vazgeçmeyen eşimden on üzerinden dokuz puan aldı.En kısa zamanda deneyin beğeneceğinizden eminim.

18 Şubat 2011 Cuma

Eminönü Çıkartması

        Bugün erkenden yollara düştük,nereye mi Eminönü;epeydir arkadaşlarla gitmek istiyorduk,bugün yarın derken fırsat bulamamıştık,ama şimdi anladım ki fırsatları biz yaratıyormuşuz.Gezdik,alışveriş yaptık,girmedik dükkan bırakmadık yine de doyamadık en kısa zamanda tekrar gidilecek.Fazla uzatmadan sizleri de şöyle bir gezdireyim.



        Üç bayan bir araya gelir de tabak çanak olan bölüme girilmez mi?Girilir tabiki de ama kaç saatte çıkılır onu söylemek zor.



          Yemek takımları muhteşemdi, fiyatlar mağaza fiyatlarının nerdeyse yarısı.
Bu leopar desenli çaydanlık bittiğimiz noktadaydı(aldık tabiii!)

Bittik dedim ya, tost ve çay ilaç gibi geldi,alt resimdeki boğaz ve galata manzarası ile birlikte, 4 tl.


         Biz bugün çok eğlendik,eğer İstanbul'da yaşıyorsanız sizlere de tavsiye ederim,en kısa zamanda.
        Umarım sıkmamışımdır sizi..

16 Şubat 2011 Çarşamba

Peynirli Ispanaklı Pileli Börek

    
           Çok kolay,kolay olduğu kadar da lezzetli bir börek.Ispanakları ayıklayıp yıkamak biraz vakit alsada değer dorusu ama siz çok zamanım yok diyorsanız sadece peynirli yapabilirsiniz.

           Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • bir kase kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • biraz dereotu
  • yarım kilodan daha az ince doğranmış ıspanak yaprakları
          Sosu:
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı soda
  • 1,5 büyük çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
      Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • susam
       Yapılışı:
  • rendelenmiş peynir ve dereotu karıştırılır 
  • yufkanın üstüne biraz peynirli iç ve ince kıyılmış ıspanak yayılır(sos sürülmez)
  • her iki ucu uç uca gelecek şekilde katlanır .   



  • iki yanından sıkıştırarak büzülür.ortadan ikiye kesilip bozmadan yan yana getirip tepsiye yerleştirilir.
  • kalan iki yufka için de aynı işlem uygulanır.(yufkaları ilk kez pakette aldım pişman oldum çok kalın,sanki biraz da bayatlamış gibiydi.Neyse ki sosuyla bekletince lezzeti güzel oldu)
  • sos malzemeleri blenderla çırpılıp kuru kuru tepsiye yerleştirilen böreklerin üstüne dökülür.
  • buzdolabında en az bir saat dinlendirilir.Beş altı saat dinlenirse çok daha güzel oluyor.
  • en son yumurtası sürülüp susam ekilir.200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN..........

15 Şubat 2011 Salı

Davet Sofram (1)


    
           Haftasonu misafirlerim vardı,öyle davet sofrası filan dedim ama resmi bir davet değildi.Yirmi yıllık arkadaşlarımız,dostlarımız.Tesadüf oğulları Mert'in doğum günü olunca da uzun zamandır denemek istediğim blogcu arkadaşım Muhterem'de gördüğüm  kivili kümbet pastayı yaptım.Bol sohbetli,muhabbetli bir akşam oldu. Menüde başka neler mi vardı?



                                                               Kivili kümbet pasta

                                                         Ispanaklı peynirli pileli börek

                                                                     Yumurtalı kısır



Kabak tatlısı

  Pastayı aynen arkadaşımın tarifini uyguladım,çok lezzetli hafif bir pasta oldu.Yalnız dilimlerken biraz zorlandım, servisten bir saat önce dondurucuya koyarsak daha kolay dilimlenir diye düşünüyorum. Kabak tatlısının tarifini daha sonra vereceğim.

10 Şubat 2011 Perşembe

Kurabiye Günü (İncirli,çikolatalı ve susamlı kurabiyeler)

    
      Sabah  küçük kızım Yağmur'la birlikte kurabiye yapmaya karar verdik.Tatlı ve tuzlu kurabiyeler, yani bu günü kurabiye günü ilan ettik.Kıyır kıyır nefis kurabiyeler oldu tabii ben tadına bakayım derken bir,iki,üç....kaç tane yediğimi sayamadım.Benim bu iştahım ne olacak bilemiyorum,sonrasında üç kilo vermek için bir ay uğraşıyorum ama yine sonuç aynı.Neyse sağlık olsun diyelim,kendimizi avutalım.
     Çok uzatmadan tariflere geçeyim,tatlı hamurdan iki değişik kurabiye yaptık çikolatalı ve incirli.

    MALZEMELER:


  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 orta boy çay bardağı sıvıyağ
  • 1 orta boy çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • kabartma tozu,vanilya
    ÇİKOLATALI  için :
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao
     İNCİRLİ  için:
  • 6 kuru incir(sıcak suda ıslanmış)
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • piştikten sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri
     Yapılışı:
  • yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,yumurta,kabartma tozu,vanilya aldığı kadar unla birlikte ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur
  • yoğrulan hamur ikiye bölünür
  • yarısına damla çikolata eklenir
  •  hindistan cevizi ve kakaoyu karışırıp bu karışıma, şekil verdiğimiz çikolatalı kurabiyeleri bulayalım
  • yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
  • diğer yarısına minik doğranan incir ve ceviz eklenir, şekil verilip tepsiye dizilir
  • 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir
  • piştikten sonra incirli kurabiyeler tarçın ve pudra şekerine bulanır
  

                                 SUSAMLI SİRKELİ TUZLU SİMİT

          Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 orta boy çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 yumurta üstüne)
  • yarım kahve fincanı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • üstüne susam ve haşhaş
       Yapılışı:
  • susam ve haşhaş hariç bütün malzeme ile ele yapışmayan bir hamur yoğrulur
  • istediğiniz şekilde minik simitler yapılıp önce çırpılmış yumurtaya sonra susam ve haşhaşa batırılıp tepsiye dizilir
  • 190 derece ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir
   AFİYETLE YENİR.........

9 Şubat 2011 Çarşamba

Actıfryda Kestane Kebap


Kestane kebap sevmeyen yoktur herhalde,actıfry da daha kolay.Yarım kg kestaneyi bıçakla enine keselim ki kolay açılsın 20-30 dakika suyun içinde bekletelim sora suyunu süzüp atın actıfryın  içine unutun 15 dakika sonra nefis kestaneler hazır.Afiyet olsun

5 Şubat 2011 Cumartesi

İrmik Helvası

              
    Malzemeler
  • 1 kupa irmik
  • 1 kupa şeker
  • 1,5 kupa su
  • 100 gr teremyağ
  • biraz dolmalık fıstık yada ceviz
  • tarçın
    Yapılışı
  • dolmalık fıstıkları teflon bir tavada biraz rengi dönene kadar kavurup irmikleri ilave edelim(ben ceviz kullandım)
  • orta ateşte irmikler de renk değiştirip tane tane olana kadar kavuralım
  • kaynar suyu yavaşça döküp çekmesini bekleyelim,şekeri ilave edip biraz daha ateşte tutup tamamen çekince ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • 10 dakika sonra tahta kaşığın sırtı ile eze eze karıştırıp servis yapalım
     Kıvamı tane tane oluyor,suyunu yarım bardak daha fazla koyarsak daha yapışık kıvamda olur.Yarı süt yarı su da kullanabiliriz.
     Tatlı krizlerine birebir ilaç gibi, hemen yapıp yiyebileceğimiz bir klasik.Afiyet olsun.

1 Şubat 2011 Salı

Peynirli Patatesli Muffin

    Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1,5 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pulbiber,karabiber
  • dereotu,maydanoz
    Yapılışı:
  • yoğurt ve yumurta mikserle çırpılır
  • yağ,minik küp doğranmış soğan, patates, peynir,baharatlar,un,kabartma tozu,ince kıyılmış dereotu,maydanoz karışıma eklenir
  • muffin kalıplarına paylaştırılır,üstlerine susam ekilir(istenirse yağlanmış tepside pişirilebilir)
  • 175 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir