Geçen haftaki misafirlerime arkadaşım Özden'in yaptığı nefis mi nefis bol cevizli,tarçınlı,havuçlu kek, ister krema ile isterseniz sade olarak ta ikram edebileceğiniz bir lezzet.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- kabartma tozu,vanilya
- 1,5-2 su bardağı un
Kreması:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- vanilya
- ceviz kadar tereyağ
Yapılışı:
- önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler karıştırılıp kek hamuru hazırlanır,yağlanmış kare borcama dökülür
- 175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir(kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarılır)
- tereyağ ve vanilya hariç diğer krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir
- biraz ılıklaşınca tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır
- soğuyan kek isterseniz yarım bardak portakal suyu yada süt ile ıslatılır
- kremayı kekin üzerine döküp birkaç saat dinlendikten sonra hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım