Mantarlı tavuk, sürekli yaptğım bir yemek.Bu gün biraz farklı olsun diye beşamel soslu yapayım dedim. Ev halkının çok hoşuna gitti, severek yedik.Misafir menüsüne çok yakışacağını düşündüğüm, yapımı ve servisi çok kolay bu yemeği ister tavukla isterseniz etle yapabilirsiniz.Malzemelere gelince ortalama dört,beş kişilik malzeme vereceğim siz kişi sayısına göre değişiklik yaparsınız.
Malzemeler:
- yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk
- 300 gr mantar
- 1 küçük soğan
- 4 diş sarımsak
- 4-5 sivri biber
- yarım kaşık salça
- tuz,karabiber,kimyon,kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- karabiber,tuz
- biraz rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
- tavuk,mantar 2 kaşık zeytinyağında önce sulanıp sonra suyunu çekinceye kadar kavrulur
- soğan,sarımsak ve sivri biber minik doğranır az salça eklenerek pişirmeye devam edilir,suyunu çekerse biraz sıcak su eklenir,pişirilir.
- en son baharatları eklenir
- tek porsiyonluk kaplara paylaştırılır
- beşamel sos için tereyağ eritilir iki kaşık un koyup karıştırarak kavrulur
- yavaş yavaş soğuk süt eklenip,sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşması beklenir
- ocak kapatıldıktan sonra tuz,karabiber rendelenmiş kaşarın yarısını eklenip karıştırılır
- porsiyonluk kaplara koyduğumuz mantarlı tavuğun üzerine beşamel sosu paylaştıralım
- kalan kaşar peynirini ve biraz da pul biberi beşamel sosun üstüne serpelim
- servis yapmadan 15 dakika önce fırınımızın ızgara kısmını ısıtıp yemeğimizin üstünü kızartalım.
AFİYET OLSUN..........