28 Mart 2012 Çarşamba

Balkabaklı muhallebi


           Kabaklar bitmeden ister tepside ister kuplarda servis yapalım,harika hafif bir tatlı.
        İşte malzemeler:
  • 1 kg balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
        Muhallebisi için: 
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya
  • 2oo gr lık labne peyniri (1 paket toz krem şanti de olabilir)
     Üstü için bol ceviz ve tarçın

      Yapılışı:
  • balkabağını şekerle birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
  • kabaklar ılıkken cam tepsimizin altına çatalla ezerek yerleştirelim
  • muhallebimizi karıştırarak pişirelim
  • ateşten aldıktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım,kabakların üstüne dökelim
  • üstüne bolca ceviz ve tarçın serpip buzdolabında dinlendirelim.

14 Mart 2012 Çarşamba

Milföyden Kuru Pastalar


        Atıştırmalık bir şeyler yapayım derken dolapta bekleyen milföyler geldi aklıma.Çok kolay harika kuru pastalar oldu.İstediğiniz şekillerde yapabilirsiniz ben yuvarlak ve üçgen olanların içlerine peynir koydum önce çırpılmış yumurtaya sonra da susama bulayıp sıcak fırında kızarana kadar pişirdim.İşte bu kadar kolay.

10 Mart 2012 Cumartesi

Meyveli Tart

     
          Hafif bir tatlı yapmak isterseniz bu tart tarifini deneyebilirsiniz,üst malzemelerini istediğiniz gibi değiştirip farklı lezzetleri yakalayabilirsiniz.Kekin tarifi ve miktarı çok güzel orta boy bir tart kalıbına tam geliyor,yumuşacık nefis bir kek oluyor.

            Malzemeler:

      Tart için:
  • 2 yumurta 
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • kabatma tozu
  • vanilya
  • 2,5 çay bardağı un
       Kreması için
  • 1 paket muzlu cremole (yada ev yapımı krema)
      Üstünü süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 1 adet portakal
  • 1 paket tart jölesi
      Yapılışı:
  • Kek için önce yumurta,şeker sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış tart kalıbına dökelim.Öncededen ısınmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • cremole yi paketin üstünde ki tarife göre pişirelim,biraz ılındıktan sonra soğuyan kekin üzerine döküp düzeltelim.
  • istediğiniz meyvelerle süsleyip tart jölesini de meyvelerin üstüne dökelim ki kararmasınlar.
   
    Afiyetler olsun..........