Bir Kayseri klasiği nevzine tatlısı, hala denemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir.Kayseri davetlerinin vazgeçilmez tatlısı,inanın yapması çok kolay ama lezzeti anlatılmaz sadece tadılır.Bu ramazan iftar davetlerinizin baştacı olacaktır bu kadar övgü yeter sanırım.
Malzemeler:
•1 yumurta
•yarım su bardağı sıvıyağ
•yarım su bardağı tereyağ(erimiş)
•yarım su bardağı tahin
•yarım su bardağı süt
•yarım su bardağı çekilmiş ceviz
•1 yemek kaşığı yoğurt
•1 yemek kaşığı sirke
•1 paket kabartma tozu
•aldığı kadar un
Şerbeti:
•2 su bardağı şeker
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı pekmez
Yapılışı;
•önce şerbeti hazırlayalımki tatlı pişene kadar soğusun
•şeker ve su karıştırıp 5 dakika kaynatılır sıcakken pekmez katılıp soğumaya bırakılır
Hamur için
•un hariç bütün hamur malzemesi karıştırılır
•aldığı kadar un ile kurabiye hamuru kıvamında yoğrulur
•fırın kabı yağlanmadan elimizle aynı incelikte basılarak yerleştirilir
•üzeri çatalla süs yapılır ve istenilen büyüklükte dilimlenir
•180 derece ısınmış fırında iyice kızartılır
•fırından çıkardıktan 2-3 dak sonra soğuk şerbetin bir kısmını serviste dökmek için ayırıp kalan şerbet pişen tatlıya dökülür
•bir kaç saat şerbeti çekmesi beklenir,bu arada tatlının üstünü kapatmayacağız ki yumuşamasın
•servis sırasında şerbetten üstüne tekrar gezdirip isterseniz yanında dondurma ile afiyetle yiyebilirsiniz.