18 Kasım 2013 Pazartesi

Fırında yumurtalı ıspanak

Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 su bardağı beyaz ve kaşar peynir rendesi
3 yumurta
Biraz sucuk yada pastırma
Az tuz
Pulbiber
1 yufka
Biraz zeytinyağ

Malzemeler bu kadar,yapması da bir o kadar kolay mutlaka deneyin misafir sofralarına akşam yemeklerine hatta kahvaltı sofralarına çok yakışacak bir tarif.

Yapılışına geçersek;
•Önce ıspanak yapraklarını orta büyüklükte doğrayıp bol suya bastırıp 3-4 kez suyunu değiştirip iyice yıkayalım.
•Yıkadığımız ıspanakları kaynayan suda 5-6 dakika haşlayalım ve bir süzgece alalım
•iyice süzülen ıspanakları birazda bastırarak sıkalım
•haşlanan ıspanağa yumurtaları,peynir rendesini,pastırma veya sucuğu,az tuz ve pulbiberi ekleyip karıştıralım
•diğer tarafta orta boy bir fırın kabını zeytinyağ ile yağlayalım,bir yufkayı buruşturarak yerleştirelim ve üstüne de biraz zeytinyağ gezdirelim
•hazırladığımız ıspanaklı karışımı yufkanın üzerine yayalım ve 200 derece ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim
•biraz dinlendirip ılıklaşınca servis yapalım.