9 Mayıs 2014 Cuma

Haşhaşlı mercimekli yufka böreği


      Bu böreğe benzeyen bir başka tarifim daha vardı blogta,onun içinde su vardı ve daha yumuşak olmuştu.Bu tarifi hamarat bir arkadaşımdan aldım ve denedim çok güzel oldu.Bu böreği sarıp dondurucuya atıp ve acil durumlarda buzlu buzlu pişirebilirsiniz.

Malzemeler;
4 adet yufka
Bir su bardağı haşhaş ezmesi
Yaklaşık bir su bardağı sıvıyağ
Üstüne sürmek için yumurta
Mercimekli iç;
1 su bardağı yeşil mecimeği haşlayalım
1 orta boy kuru soğanı kavuralım
Haşlayıp süzdüğümüz mercimeğe soğanı karıştıralım
Karabiber,kimyon ve tuz ekleyelim
Kıyılmış maydanozda ilave edelim
Haşhaşı sıvıyağ ile sürülebilir kıvama getirelim
İlk yufkayı serip haşhaşlı yağdan sürelim
İkinci yufkayı da üstüne serelim ilk yufkaya sürdüğümüzden daha az haşhaşlı yağdan sürelim
İki kat olan yufkamızı 12 parçaya keselim
Her parçaya mercimekli içten koyup çok sıkı olmayan sigara böreği gibi saralım
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayalım
Börekler mutlaka birkaç saat dondurucu da bekletelim ve buzlu buzlu üstüne yumurta sürüp 200 derece fırında pişirelim.
Kıyır kıyır el açması gibi börek oluyor,deneyin görün diyorum.
Afiyet olsun şimdiden...




1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.