18 Aralık 2011 Pazar

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk


            Mantarlı tavuk, sürekli yaptğım bir yemek.Bu gün biraz farklı olsun diye beşamel soslu yapayım dedim. Ev halkının çok hoşuna gitti, severek yedik.Misafir menüsüne çok yakışacağını düşündüğüm, yapımı ve servisi çok kolay bu yemeği ister tavukla isterseniz etle yapabilirsiniz.Malzemelere gelince ortalama dört,beş kişilik malzeme vereceğim siz kişi sayısına göre değişiklik yaparsınız.

           Malzemeler:

  • yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 300 gr mantar
  • 1 küçük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 sivri biber
  • yarım kaşık salça
  • tuz,karabiber,kimyon,kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
       Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • karabiber,tuz
  • biraz rendelenmiş kaşar

            
             Yapılışı:
  • tavuk,mantar 2 kaşık zeytinyağında önce sulanıp sonra suyunu çekinceye kadar kavrulur
  • soğan,sarımsak ve sivri biber minik doğranır az salça eklenerek pişirmeye devam edilir,suyunu çekerse biraz sıcak su eklenir,pişirilir.
  •  en son baharatları eklenir
  • tek porsiyonluk kaplara paylaştırılır 
  • beşamel sos için tereyağ eritilir iki kaşık un koyup karıştırarak kavrulur
  • yavaş yavaş soğuk süt eklenip,sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşması beklenir
  • ocak kapatıldıktan sonra tuz,karabiber rendelenmiş kaşarın yarısını eklenip karıştırılır
  • porsiyonluk kaplara koyduğumuz mantarlı tavuğun üzerine beşamel sosu paylaştıralım
  • kalan kaşar peynirini ve biraz da pul biberi beşamel sosun üstüne serpelim
  • servis yapmadan 15 dakika önce fırınımızın ızgara kısmını ısıtıp yemeğimizin üstünü kızartalım.


                                     AFİYET OLSUN..........

12 yorum:

  1. Nazmiye hanımcım ellerine sağlık canım çok harika görünüyor hemde güveçte))
    bayıldım ağızlara layık şifa olsun canım
    çok öptüm sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. hımm enfes olmuş. tek porsiyonlarda akıllıca olmuş bence:) yemek davetine yapmıştım büyük porsiyonluk sunumu şık olmadı her bir parça ayrı düştü:) ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Off mis gibi duruyor. Güveçte harika olmuştur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. misafirlerin hoşuna tabiki gider, beşamel sosun lezzeti girdiği herşeyin lezzetini bir kat daha arttırır zaten, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. görüntüsü lezzetini anlatıyor ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  6. küçük güveçte yapılan yemeklere bayılyorum. ellerine sağlık ablajım

    YanıtlaSil
  7. Oyyy nefis görünüyor: ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. sevgili naz tarife bayildim mutlaka deneyecegim.ellerine saglik.
    inanmayacaksin belki ama bu postlarinin hicbiri kumanda panelime yansimiyor.bazi izlediklerim de sadecee blog sayfamin kenarinda yayina cikiyor.sizde de boylemi.ne anlami kaliyor takip etmenin.cok uzuldum bunlari goremedigim icin.bu sabah tesadufen geldi panele insallah gitmez.sevgiler.hayirli seneler.

    YanıtlaSil
  9. Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)

    YanıtlaSil
  10. Elinize saglik bu kolay tarif icin.
    Uzun zamandir yoksunuz insallah iyisinizdir.
    Yeni yilinizi hayirli olsun insallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Denedim çok nefis olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.