Kek için malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- kabartma tozu
- vanilya
- limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un (kıvamını siz ayarlayın)
sos için malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- yarım su bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı sıvıyağ yada tereyağ
Yapılışı:
- önce sos malzemelerini karıştırarak bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım
- kek için önce yumurta,şeker çırpılır sonra diğer malzemeler sırasıyla karışıma eklenir
- yağlanmış büyük kare borcama kek hamuru dökülür
- ısınmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir
- kek tamamen soğuyana kadar dinlendirilir
- kakaolu sosta iyice soğumuş olacak
- keki istediğiniz büyüklükte küp küp dilimleyelim
- çatal yardımı ile keki sosa bulayalım çok bekletmeden çıkaralım
- bütün kekleri sosladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım
- buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım
çok şık bir sunum olmuş....arşivimde olmadığını anlayınca ilk fırsatta benimde yapmam gerektiğini düşündüm....güzel bir hatırlatma oldu ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok güzel gozukuyor, ellerinize saglik :) Benim de uzun zamandir yapmadigim tariflerden bitanesi, sayenizde ben de yapicam.. Bu tarifi denemeyin derim, alisiklik yapacak :))
YanıtlaSilhay Allah razı olsun
YanıtlaSilbende bu tarifi arıyordum ne zamandır
bir gazetenin ekinde vardı bu tarif ve ben onu kaybetmiştim
ama sanırım onun sosunda bir tatlı kaşığı da nescafe vardı....
çokk çokk sağolasın
eline sağlık olsun
nasıl mutlu oldum anlatamam :)
Canimtekrar ellerine saglik .Bende ilk firsatta deneyecegim hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilgerçekten çok şık sunumlu bir kek olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilcok guzel ve de sik bir kek.denenesi tariflerden hayatim.ellerine saglik.sevgiyle.
YanıtlaSilbugun benımde aklımdan gecen buydu ama yapamıyorum cocuk kucuk olunca yapıyım demekle yetınıyor insan ellerıne sağlık harıka valla
YanıtlaSilBu kek çok meşhur ama bir türlü denemk kısmet olmadı.Ellerine sağlık arkadaşım pek nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık Nazmiye hanım güzel bir kek
YanıtlaSilsevgiler
Nefis olmuşlar. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
Bende epeydir yapmadım bu keki,gerçekten nefiss oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
Bu tarifi gerçekten çok çok beğendim canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkek enfes görünüyor.ellerinize sağlık.en kısa zmanda deneyeceğim.blogunuzu çok beğendim.izlemedeyim.sevgiler.
YanıtlaSilTarifleriniz sunumlarınız ve fotograflarınızda cok güzel,bende bi kaç gülük bir blogum beklerim :))
YanıtlaSilElinize sağlık güzel görünüyor. Uzunca bir süre önce bu keki yemiş ama tarifini bulamamıştım. (7 yıl oluyor)
YanıtlaSilMerhabalar tarifinizi az once denedim cok lezzetli oldular, Izin verirseniz eger tarifinizi sitemde kaynak gostrerek yayinlamak isterim :)
YanıtlaSilSevgilerimle
Eda
Sevgili edalı mutfağım,tarifi beğenmenize sevindim.ayrıca ince düşünceniz için teşekkür ederim,tabiki bloğunuzda yayınlayabilirsiniz .sevgilerimle.
YanıtlaSilyaptım bugün annemın arkadaşlarıyla gezısı ıcın cok begendı ev halkı cok teşekkurler
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim İrem hanım,afiyet olsun.Ben de severek sık sık yapıyorum,gerçekten lokum gibi oluyor.
YanıtlaSilNazmiye ablam bu kek enfes oluyo denemeyen pişman olur benden soylemesi:) bir sey sormak isterim bu keki yapip dilimler halinde buzlukta saklanabilir mi ki acaba? Çozuldukten sonra cikolata kismi erir mi acaba fikrini almak isterim 20 gun sonra dogum yapicam hazirlik için soruyorum.simdiden tesekkurler.
YanıtlaSilBence,keki yapıp sosladıktan sora dondurucuya koyabilirsin ,çıkarıp çözüldükten sonra hindistan cevizine bularsın.sorun olmayacağını düşününüyorum.yada keki yapıp dilimler halinde dondurursun,çıkarınca sosa ve hindistan cevizine bularsın.her iki şekildede olur.şimdiden gözün aydın diyorum,sağlıklı,uzun ömürlü,analı babalı büyüsün bebeğin inşaAllah.
YanıtlaSilÇok teşekkur ederim ablam aydinlattign ,guzel dileklerin icin ,guzel tariflerle yanimizda oldugun için.Rabbim cumle isteyenlere nasip eylesin...
YanıtlaSilnazmiye ablam doğumumu yaptım şükür ola,sıhhatımız yerınde ...kekıde denemek isteyen arkadaşlar olur dıye söylüyorum,denedım ....aynı tarıftekı gibi yaptım hemen saklama kabının içine kekler birbirine değmeyecek şekilde koydum(soslu ve hındıstan cevizli bir şekilde) sonrada dondurucuya koydum, misafirlerim gelmeden 45 dk falan öncesinden çıkardım servise hazır missler gibi aynı lezzet ...pratık oldu benım için yani...tekrar teşekkür ederim ablam...
YanıtlaSilBizde yakışıklı Atlas'ımla( 23 aylıktır kendisi ) yaptık biraz önce...
YanıtlaSilGüzel oldu. Eminim 1 gece bekleyince daha güzel olacak tadı.