18 Ocak 2015 Pazar

Fırın sütlaç

         

        Malzemeler;
1 kg süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı;
Pirinci üstünü geçecek kadar su ile haşlayalım
Diğer tarafta süt ve şekeri kaynatalım
Haşlanan pirinci ve vanilyayı kaynayan süte ekleyelim
Küçük bir kâsede yumurta sarıları ve nişastayı az su ile çırpalım
Kaynayan sütlaca sürekli karıştırarak ekleyelim bir taşım kaynayınca altını kapatalım
Fırına dayanıklı kâselere paylaştırıp su biraz su ile doldurduğumuz tepsiye dizelim
Fırının üst ızgarasını 170 derecede ısıtalım sütlaçları fırına verelim kızarıncaya kadar bekleyelim(dikkat hemen kızarabiliyor)


6 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM :)

    YanıtlaSil
  2. canım elleirne sağlık fırın sütlaç yaptım bende senin tarifine göre çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun ,sevindim beğendiğinize:))

      Sil
  3. Merhaba ne kadar güzel bir blog olmuş yemekler de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..Bende beklerim sevgilerle..
    http://hayatimyolculuk.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. sütlaçın her halini çok seviyoruz ailecek

    bloğunuzu takibe aldım bende beklerim bloğuma :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

    Naz hanım merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.