5 Temmuz 2011 Salı

Pekmezli Kek

        Tatil yorgunluğunu atıp kendimi asıl mekanım mutfakta buldum.Kızlara atıştıracak birşeyler yapayım derken, dolapta duran pekmezi görünce uzun zamandır denemek istediğim kek geldi aklıma,az şekerli nefis lezzetli bir kek oldu.Ertesi güne kalmadan tükendi.


              Malzemeler:

  • 3 yumurta 
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • çay kaşığı tarçın
  • kabartma tozu 
  • vanilya
  • biraz kuru üzüm
  • aldığı kadar un
     Yapılışı:
  • önce şeker ve yumurta sonra diğer malzemeler sırayla eklenip karıştırılır
  • yağlanmış büyük kare borcama dökülür
  • önceden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar( kürdanla kontrol edilip)pişirilir
     NOT: bir daha ki denememde tam buğday unu ve beyaz unu karışık kullanıp, kıyılmış ceviz yada fındık ekleyeceğim.Denedikten sonra fikirlerimi yazarım.

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bloğuna her baktığımda gözüm sağ tarafta duran kolay cheesecake'e takılıyor

    Bi yapamadım gitti :) yapıcam ama en kısa zamanda :)

    ****

    pekmezli kek leziz gözüküyor
    dolapta duran pekmezle yapmak lazım

    eline sağlık olsun canım :)

    YanıtlaSil
  3. Pekmez varsa evde bunu da deneye bilirim ama önce kare borcam almam gerek:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. şuan yapıyorum ..ama cevizli...bakalım nasıl olacak..ellerine sağlık...şimdiden benim de elime sağlık:))nasıl olduğunu da yazarım:))

    YanıtlaSil
  6. Hic guzel gorunmuor

    YanıtlaSil
  7. keki yaptım beğendim ben minik kalıplarda pişirdim tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Favori kekim. ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.