26 Ağustos 2012 Pazar

Limonlu Cheesecake


          Merhaba nefis bir cheesecake tarifiyle geldim.Benim ağır şerbetli tatlılarla pek aram yok nerde sütlü tatlı veya hafif cheesecake tarzı tatlılar varsa ben oradayım.Aslında şerbetli tatlıları da çok severim ama yıllardır diyet, miyet,kalori hesabı derken korkar oldum tatlı yemekten.Cheesecake bana hafif gibi geliyor,yağ yok şekeri de az, tam kolorisini bilmiyorum ama arada sırada yemekten bir şey olmaz herhalde.
        Tarif lezzet dergisinden ben biraz değişiklik yaptım,siz orjinal tarifi görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz.

     Taban malzemeleri

  •  1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 3-4 kaşık erimiş tereyağ
  • 3-4 kaşık süt
   ara kat malzemeleri
  • 200 gr labne
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı katı yoğurt(süzme değil)
  • 1 limonun kabuğu ve suyu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası kullandım)
  • 4 yumurta
      Limonlu pelte malzemeleri
  • 1 limonun kabuğu ve suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
       Malzemeler bu kadar, yapımına geçersek biraz el oyalıyor ama çok zor değil, denerseniz benim gibi düşüneceksiniz.
  •  Önce tabanı yapmak için bisküvileri robottan çekiyoruz veya benim yaptığım gibi bir poşetin içine koyup sert bir şeyle eziyoruz
  • bisküviler erimiş yağ ve sut ile iyice karıştırıp kelepçeli kalıbın(24 cm lik kalıp kullandım) tabanına iyice bastırarak yerleştirip buzdolabına dinlenmesi için bırakalım
  • şimdi yumurta şekeri iyice çırpıp içerisine krema,labne,yoğurt,nişasta,vanilya,limon suyu ve kabuğunu ekleyip çok fazla çıpmadan karıştıralım
  • kalıptaki bisküvinin üstüne dökelim(peynirli karışım biraz sıvı gelebilir endişe etmeyin pişince sertleşiyor)
  • 170 derece önceden ısınmış fırında 50 dakika pişirelim
  • piştikten sonra fırının kapağına biraz aralayıp yavaş yavaş soğumasını sağlayalım
  • limonlu pelte için bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim
  • peltenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık hale gelen cheesecakenin üstüne dökelim
       Şimdi artık sabırlı olup cheesecakekimizi buzdolabında en az 6 saat en iyisi bir gece dinlenmeye bırakalım ki mükemmel lezzete ulaşalım.



    Bir kaç püf noktası var

  • çatlamaması için kekimizi kalıba döktükten sonra tezgaha bir iki kez vuralım hava kabarcıkları sönsün
  • fırın mutlaka önceden ısınmış olsun
  • fırının içine bir kap içinde su koyalım
  • piştikten sonra fırının kapağını aralayıp burada soğutalım

6 yorum:

  1. Yaz gunune serin serin olmuş
    çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim nefis görünüyor .Tariflerinden cikolata soslu browniyi aldim isallah aksama misafirime ikram edecegim .Hayirli akmalar canim öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglik olsun harika gozukuyor/
    Bende sevmiyordum ama artik seviyorum gibi..
    Yalniz soyliyeyim kalorisi var bunun.
    Krema ve peynir epey yagli oluyor..
    Artik bir dilimden bir sey olmaz umuduyla yemek lazim..
    Afiyet olsun
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ahh şimdi olaydı iki dilimm yenmezzmiydii:)
    ellerine sağğlıkk canım..
    çokk güzell görünüyorr.tam yazz pastası..
    sevgilerimle tatlım..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyo, üşenmesem şimdi yapıcam:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.