24 Aralık 2012 Pazartesi

Lokum



          Gerçekten de lokum gibi oldu.Aslında bildiğiniz koyu bir muhallebi fakat şekillendirme aşaması farklı olunca bu hale geldi.Hafif bir atıştırmalık isterseniz çayınızın,kahvenizin yanına mutlaka deneyin.Ben çikolatalı,fıstıklı,fındıklı ve hindistan cevizli yaptım ama en çok hindistan cevizlisini beğendim.

            Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilya
  • istenirse damla sakızı
         Yapılışı:
  • tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınıp karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir
  • sıcakken tereyağ ve vanilya eklenip mikserle 5-6 dakika çırpılır
  • uzun, düz su bardakları ıslatılıp muhallebi dökülür.Streçle kaplanır ki muhallebi kurumasın.
 
  • buzdolabında 5-6 saat bekletilir(ben akşamdan yapıp sabaha kadar beklettim)
  • dinlenmiş muhallebiler yavaşça bir tabağa çıkartılır(bardakları ters çevirip bekleyince yavaş yavaş kayıyor,tabiki iyi ıslatılmışsa)
  • istenilen kalınlıkta dilimler kesilip hindistan cevizi yada diğer malzemelere bulanıp ortasına fındık batırılır

Afiyet olsun..........

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Böyle tek atımlık şeyleri severim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Lokumu çok severim :)

    YanıtlaSil
  3. aaa ne güzel olmuşlar, hem de yapımı da kolaymış, denesem ben bunu bizimkiler de buradayken hem..

    Çok teşekkürler ve ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ÇOK GÜZEL BİR TARİFMİŞ SUNUM İSE HARİKA
    EN KISA SÜREDE DENİYCEM ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. merhaba çok güzel tarifler bundan sonra takipçinizim inş.

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifinizi çok beğendim.Pratik ve lezzetli.Ellerinize sağlık.Sizi izlemeye aldım.Bende beklerim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba! Wow! this lokum looks incredible. cok lessetli. I hope to try it.
    saritaagerman.blogspot.it

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.