Aslında hepinizin bildiği klasik bir tarif hem hafif hem kolay.Bu sefer minik doğranmış incir ilave ettim siz isterseniz kuru kayısı ve üzüm de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 9 kaşık irmik
- 9 kaşık şeker
- 7-8 adet küçük doğranıp ıslanmış incir
- vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
- süt,şeker ve irmik tencereye konulup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- ocaktan alınca tereyağ,hindistan cevizi ,vanilya ve incir eklenip karıştırılır
- ıslattığımız borcama tatlımızın yarısını dökelim
- arasına kakaolu bisküvileri dizip diğer yarısını da dökelim
- kalan bisküvileri robottan geçirip tatlının en üstüne serpelim.
- buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Canım ellerine sağlık çok severim hem hafif,hem leziz bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilincir , kayısı tam vitamin bombası olmuş...ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe zamandır yapmıyorum,iyiki hatırlattın. Çok severim ben bu tatlıyı. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık eminim ki incir çok yakışmıştır.bende deneyeceğim incirli.
YanıtlaSilSevgiler
Yok çıtır çıtır incirli daha güzel, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbazen yaptığımız lezzetleri unutuyoruz.Ama evet bir ara çok yapardım ama tarfinizi çok sevdim incir ve kayısıda çok güzel bir fikir bence...ellerinize ve fikrinize sağlık...sevgiler
YanıtlaSilNazmiyecim, ellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilSütlü irmikli tatlına incir eklemen çok hoşuma gitti, iyi fikir.
Ben de frambuaz ile birlikte kullandım.
Meyveler sütü irmiğe çok yakışıyor. tekrar ellerine sağlık canım.
ben denedim fakat beğenmedik tarifide aynen denedim. Damak tadı diyelim:(
YanıtlaSilbu tatlı tam klasiklerimden.. hem pratik hem lezzetli
YanıtlaSilelinize sağlık...
Ben cok aşk
YanıtlaSil