19 Şubat 2013 Salı

Mercimekli Haşhaşlı Yufka Böreği

                  Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı soda yada su
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • üzeri için yumurta sarısı ve mavi haşhaş
          İç malzemesi
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kuru soğan
  • sıvıyağ
  • maydanoz
  • tuz,karabiber,kimyon
        Yapılışı:
  • önce mercimeğimizi iyice haşlayalım
  • kuru soğanı ince kıyıp az sıvıyağda kavuralım,haşladığımız yeşil mercimeği karıştırıp tuz,karabiber ve kimyon katıp,ince kıyılmış maydanozu da karıştırıp ocağı kapatalım
  • sos için yağ,soda ve 3 kaşık haşhaş ezmesini karıştıralım
  • ilk yufkayı serip sos harcını sürelim,üstüne 2.yufkayı serip bu kata da sos sürelim
  • iki kat olan yufkayı önce dörde sonra her bir parçayı 3 parçaya daha ayıralım toplamda 12 üçgen parça elde edeceğiz
  • her parçaya mercimekli içten koyup çok sıkmadan kalın sigara böreği gibi saralım
  • diğer iki yufkayı da aynı şekilde saralım
  • börekler yağlanmış tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı ve haşhaş( veya susam )sürüp 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.

8 yorum:

  1. çok severim bu böreği
    ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yeşil mercimeği çok severim böreklere çok yakışıyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. harikaalar.ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. mercimek ve haşhaşı severim....börekte de harika olmuştur ...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Mercimekli börek ne kadar enfes oluyor değil mi.yani mercimeği seven biri olarak ben bayılıyorum.Eline sağlık
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  6. nefis duruyor ellerine sağlık, olsa da yesek hani :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.