Çok kolay,kolay olduğu kadar da lezzetli bir börek.Ispanakları ayıklayıp yıkamak biraz vakit alsada değer dorusu ama siz çok zamanım yok diyorsanız sadece peynirli yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- bir kase kadar rendelenmiş beyaz peynir
- biraz dereotu
- yarım kilodan daha az ince doğranmış ıspanak yaprakları
Sosu:
- 1 büyük çay bardağı süt
- 1 büyük çay bardağı soda
- 1,5 büyük çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
Üzeri için:
- 1 yumurta
- susam
Yapılışı:
- rendelenmiş peynir ve dereotu karıştırılır
- yufkanın üstüne biraz peynirli iç ve ince kıyılmış ıspanak yayılır(sos sürülmez)
- her iki ucu uç uca gelecek şekilde katlanır .
- iki yanından sıkıştırarak büzülür.ortadan ikiye kesilip bozmadan yan yana getirip tepsiye yerleştirilir.
- kalan iki yufka için de aynı işlem uygulanır.(yufkaları ilk kez pakette aldım pişman oldum çok kalın,sanki biraz da bayatlamış gibiydi.Neyse ki sosuyla bekletince lezzeti güzel oldu)
- sos malzemeleri blenderla çırpılıp kuru kuru tepsiye yerleştirilen böreklerin üstüne dökülür.
- buzdolabında en az bir saat dinlendirilir.Beş altı saat dinlenirse çok daha güzel oluyor.
- en son yumurtası sürülüp susam ekilir.200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..........
çıtır bir lezzet olmuş..yanında sıcacık bir çayla süper olur...birazcık aldım gitti:))sevgilerrr
YanıtlaSilBu böreği biz içine bol yoğurtlu yumurtalı sos dökerek yapıyoruz.Ispanaklı hiç denemedim bu şekilde ama kesinlikle deniyeceğim.
YanıtlaSilellerine sağlık.
tamda çay içiyorumdum.nasılda güzel olmuş börekler.çayın yanında nasılda güzel giderdi.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
YanıtlaSilVALLA LEZZETİ İÇİN EZİYETE DEĞER ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilıspanaklı olsunda pileli,büzgülü,verev farketmez:))
YanıtlaSilnazmiyecim eline sağlık canım
sevgiler