9 Haziran 2011 Perşembe

Çökelek Salatası


         Çökelek daha önce denemediğim bir lezzet,farklı bir tat.Hatay'dan eşim almış,oralarda çok yenilen bir peynir çeşidi. Satıcının tarif ettiği gibi yaptım,çok beğendik.Malzemelerin miktarını vermiyorum istediğiniz kadar yapabilirsiniz.Çökelek bulamazsanız bence tulum peynirinin de çok yakışacağını düşünüyorum.
      Malzemeler:
  • çökelek
  • dereotu
  • maydanoz
  • yeşil soğan
  • domates
  • salatalık
  • sızma zeytinyağı
  • nar ekşisi
    Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. iyi akşamlar canım ben çökeleği çok severim salatan nefis görünüyor ellerine sağlık yalnız bişey soracam arkadaşım çökelek neden kırmızı şalçamı kullandın acaba?

    YanıtlaSil
  2. Fatma'cığım çökeleğin rengi öyleydi,sanırım salçalı hatta biber salçası olabilir hafif acılı idi.

    YanıtlaSil
  3. Nazmiyecim, gorunce bile heyecanlandim:)) Surk bu. U'su noktali olacak:)) Benim memleketimin cokelegi. Icinde bol pul biber oluyor, o yuzden rengi kirmizi. Biz burada bulamadigimiz icin bir kez kendim evde yapmayi denemistim. Fena da olmamisti. Ama orada orjinalini yemek gibi olmuyor yine de. Ellerine saglik, salatan da cok guzel gorunuyor. Afiyet olsun size...

    YanıtlaSil
  4. çökelek benim çocukluğumun vazgeçilmezi ve çok severim..dolapta her zaman benim için bir miktar olur ve ben çökeleksiz kahvaltıya oturmazdım.hatta bizim oralarda "çöklek kurusu "olur.......ellerinize sağlık çok lezizi görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. bizim burda çokelek çok kullanılır.hamur işlerine hep çokelek kullanırız.çokta lezzetlidir.salatada çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ikindi çayının yanında yaparım bende

    helede yazın balkon sefası yaparken ohhh mis mis :)


    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  7. Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli gözüküyor kesinlikle:) çok çok beğendim
    sevgilerimle..
    yemek bir ask
    seval

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.