Hafif bir tatlı yapmak isterseniz bu tart tarifini deneyebilirsiniz,üst malzemelerini istediğiniz gibi değiştirip farklı lezzetleri yakalayabilirsiniz.Kekin tarifi ve miktarı çok güzel orta boy bir tart kalıbına tam geliyor,yumuşacık nefis bir kek oluyor.
Malzemeler:
Tart için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- kabatma tozu
- vanilya
- 2,5 çay bardağı un
Kreması için
- 1 paket muzlu cremole (yada ev yapımı krema)
Üstünü süslemek için:
- 2 adet muz
- 1 adet portakal
- 1 paket tart jölesi
Yapılışı:
- Kek için önce yumurta,şeker sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış tart kalıbına dökelim.Öncededen ısınmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- cremole yi paketin üstünde ki tarife göre pişirelim,biraz ılındıktan sonra soğuyan kekin üzerine döküp düzeltelim.
- istediğiniz meyvelerle süsleyip tart jölesini de meyvelerin üstüne dökelim ki kararmasınlar.
Afiyetler olsun..........
çoookk güzel görünüyor:)
YanıtlaSilemeklerinize sağğlık...
ahh olaydı şimdii,gece filan demem koca bir dilimi hüpletirdim:))
elleriniz dert görmesin..
baki muhabbetlerimle...:)
Elinize saglik olsun. Lezzet tabagi olmus.
YanıtlaSilCilekte cok yakisir..
Sevgiler..
Nefis görünüyoe canim afiyetler olsun
YanıtlaSilNefis görünüyor ama ben çok korkuyorum tart yapmaya, bir kez denedim iğrenç oldu. Cesaretimi bir toplıyayım deneyeceğim ama..
YanıtlaSilBen de ilk tart denememi geçelerde yapmıştım ve gerisi gelecek inşAllah bundan sonra. sizinkinin hamur malzemesinin sıvıyağlı olması bana daha çekici geldi. Bu tarifle de denemek isterim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil