Evet uzun zamandır yazamadım ama, takipteydim sizleri.Üst üste misafirlerim vardı onlarla birlikte yoğun geçti günler.Bir baktım haziran sonu gelmiş ve ben bir aydır yazmamışım bloguma,arşivdeki resimlere bakarken son zamanlarda sık sık yaptığım severek yediğimiz bu börekleri gördüm.Çok kolay içindeki malzemeler her zaman yaptığımız gibi,bütün espirisi sarılış şeklinde.Hala denemediyseniz en kısa zamanda taze yufkayla mutfağa geçin derim ben.
Malzemeler:(12 tane börek için)
- 3 yufka(mutlaka taze olmalı)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- beyaz peynir
- maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- susam yada çörek otu
Yapılışı, su ve yağ yufkaya sürülüp dört parçaya kesilir, iç harcını yerleştirip sarılır.Yumurta sarısı sürülüp susam ekilir 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Şekilleri çok güzel olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilŞekilleri harika. Tatlı yapılışına benziyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgili Nazmiye ciğim ne güzel anlatıp aşama aşama fotoğraflamışsın bu börek muhteşem oluyor bende birkaç kez yapıp derin dondurucumda bulşundurdum . hatta bugünde alıp hafta sonuna yapacağım inşallah. eline sağlık. gönlünce gçireceğiniz bir yaz dilerim. sevgiler.
YanıtlaSilBildigimiz ama benim ne yaptigim ne de daha tatmadigim lezzet.
YanıtlaSilElinize saglik olsun harika olmus..
ellerine sağlık canım meşhur oldu bu börek benimde denemem lazım
YanıtlaSilsevgiler
Ewet belki börek bildiğimiz börek ama çekli süper:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...
YanıtlaSilbildiğimiz ve bayıldımız börek. böreğin lezzeti sarılışından değişirmi? ellerine sağlık ablajım :)
YanıtlaSilÇok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz,bayıldım.Samsung destek firması olarak sizi takip edeceğiz artık.
YanıtlaSilBildigimiz ama denemedigimz borek denenecek...ellerinize saglik:)))
YanıtlaSilBende yaptım geçtiğimiz haftalarda..Eline sağlık.
YanıtlaSilharika bir börek olmuş bayıldım mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilDün patatesli ve peynirli harç ile hazırladım, az önce pişirdim, süper oldu. resimli tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilPaylaşım için çok teşekkür ederim. Çok şık ve lezzetli bir tarif. Yapımı da bir o kadar kolay.
YanıtlaSil