21 Eylül 2012 Cuma

Acı Sos


        Öncelikle hayırlı cumalar diliyorum.Nefis bir acı sos tarifi vereceğim,ister ızgaraların yanında ister kahvaltıda,kızartmaların yanında acı ketçap niyetine artık nasıl tüketeceğinize siz karar verin ama mutlaka kırmızı biberlerin en bol olduğu şu dönemde bu tarifi mutlaka deneyin,memnun kalacağınıza garanti verebilirim.Vereceğim malzemelerle yarım kiloluk 6 kavanoz çıktı siz miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
        Malzemeler:

  • 5 kg salçalık kırmızı biber
  • yarım kg cin biber
  • 5-6 baş sarımsak
  • 1 kg hazır domates salçası
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağ
  • yeterince tuz(tercihen kaya tuzu)
  • 6 tane yarım kiloluk kavanoz ve yeni kapak


         Yapılışı:

  • salçalık biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra robottan çekelim
  • cin biberleri ve sarımsakları da robottan çekelim ve salçalık biberlerle birlikte büyükçe bir tencerede kaynamaya bırakalım
  • ara ara karıştırarak yaklaşık bir saat suyunu çekinceye kadar pişirelim
  • domates salçası,sızma zeytinyağ ve tuz ilave edip 5-10 dakika daha kaynatalım
  • bu arada kavanoz kapaklarını da kaynatalım
  • sosumuzu kaynarken kavanozlara doldurup kaynayan kapakları sıkıca kapatıp ters çevirelim
  • soğuyuncaya kadar ters bekletelim
  • serin bir yerde muhafaza edelim,yalnız kavanozu açtıktan sonra buzdolabına koyalım


    AFİYET OLSUN..........

10 yorum:

  1. Çok severim nefiss gözüküyor.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bende yaptıııım ama salça yerine domates kullandım,çok güzel oldu.Ellerinize sağlık.Salça daha pratik bir çözüm

    YanıtlaSil
  3. sevgili limon cicekleri,bende daha once domatesle yapiyordum ama salca ile kivami ve rengi koyu ve guzel oldu.

    YanıtlaSil
  4. cam sağlıktır, o kadar manidar o kadar güzel olmuş ki o foto... hatırlatma gibi evet cam sağlıktır! ellerinize sağlık, kışa hazırsınız artık:)

    YanıtlaSil
  5. Kışlık delisi oldum bu aralar :)
    uğraşlı fakat alınan sonuç çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık..bu ekmek banarak yenen türden mi acaba

    YanıtlaSil
  7. ve nerelerde kullanabiliriz.selamlar.....

    YanıtlaSil
  8. Canikom,bu sosu ister ekmek banarak ister ızgaraların yanında istersenizde içine beyaz peynir ve ceviz karıştırarak kahvaltıda tüketebilirsiniz.tercih sizin hayal gücünüze kalmış artık.mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  9. tşk ederim deneyeceğim selamlarrrrrr

    YanıtlaSil
  10. süpper oldu yalnız bir kusuru var ekmeği çok yediriyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.