2 Ocak 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz


           Daha öncede vermiştim zeytinyağlı kereviz tarifini tık tık,bu aralar biraz daha farklı pişiriyorum yiyenlerin çok hoşuna gitti isterseniz bir de böyle deneyin.
 
           Malzemeler:

  • 2 orta boy kereviz ve yaprakları
  • 2 büyük havuç
  • 1 orta boy kuru soğan yada bir kase arpacık soğan
  • 3 servis kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 portakal,2 mandalina,yarım limon suyu
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
        üstü için:
  • 1 kutu konserve mısır
  • yarım demet dereotu
       Yapılışı:
  • soğanlar doğranır zeytinyağında şöyle bir çevrilir(rengi değişmeyecek)
  • havuçlar ve kereviz küçük küpler halinde doğranır
  • varsa kereviz yaprakları da doğranır
  • hepsi birlikte soğanlarla karıştırılır,tuzu şekeri eklenir
  • portakal,limon ve mandalina suyu ilave edilir
  • ister açık tencerede yumuşayıncaya kadar,istenirse düdüklü tencerede pimi çıktıktan sonra 2 dakika pişirilir kapağı açılmadan dinlendirilir(ben düdüklü de pişirdim)
  • ılıklaşınca servis tabağına alınıp üstüne mısır ve ince kıyılmış dereotu serpilir.
   NOT: Yemeklerin yanına veya çay sofralarına lezzet katacak harika bir zeytinyağlı,deneyin beğeneceğinize eminim.

     

4 yorum:

  1. This paragraph will help the internet visitors for building up new website or even a weblog from start to end.
    Also visit my web site - ares gratis

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok sağlıklı inşaallah şifalı
    bir salata sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık nefis gözüküyo....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.