Daha öncede vermiştim zeytinyağlı kereviz tarifini tık tık,bu aralar biraz daha farklı pişiriyorum yiyenlerin çok hoşuna gitti isterseniz bir de böyle deneyin.
Malzemeler:
- 2 orta boy kereviz ve yaprakları
- 2 büyük havuç
- 1 orta boy kuru soğan yada bir kase arpacık soğan
- 3 servis kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 portakal,2 mandalina,yarım limon suyu
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
üstü için:
- 1 kutu konserve mısır
- yarım demet dereotu
Yapılışı:
- soğanlar doğranır zeytinyağında şöyle bir çevrilir(rengi değişmeyecek)
- havuçlar ve kereviz küçük küpler halinde doğranır
- varsa kereviz yaprakları da doğranır
- hepsi birlikte soğanlarla karıştırılır,tuzu şekeri eklenir
- portakal,limon ve mandalina suyu ilave edilir
- ister açık tencerede yumuşayıncaya kadar,istenirse düdüklü tencerede pimi çıktıktan sonra 2 dakika pişirilir kapağı açılmadan dinlendirilir(ben düdüklü de pişirdim)
- ılıklaşınca servis tabağına alınıp üstüne mısır ve ince kıyılmış dereotu serpilir.
NOT: Yemeklerin yanına veya çay sofralarına lezzet katacak harika bir zeytinyağlı,deneyin beğeneceğinize eminim.
This paragraph will help the internet visitors for building up new website or even a weblog from start to end.
YanıtlaSilAlso visit my web site - ares gratis
ellerinize sağlık çok sağlıklı inşaallah şifalı
YanıtlaSilbir salata sevgiler
ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
ellerinize sağlık nefis gözüküyo....
YanıtlaSil