21 Ekim 2010 Perşembe

Havuçlu Portakallı Kereviz

   
Malzemeler:
  • 2 orta boy kereviz ve yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 portakalın suyu
  • biraz tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  • soğanları yemeklik doğrayıp,yağı kızdırdığımız tencerede biraz kavuralım
  • havuçları ve kereviz saplarını doğrayalım
  • kerevizleride soyup küp şeklinde doğrayıp havuçlarla birlikte tencereye alalım
  • tuz,şeker ve portakalın suyunu ekleyip kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirelim.
  • soğuduktan sonra servis yapalım.
Portakalın aromasıyla,kereviz birleştiği zaman nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.Bir gün önce yapılıp dolapta dinlendiği zaman çok daha güzel oluyor.Kereviz sevmeyenler bile beğeneceklerdir.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine saglik bende cok severim, hem besleyici hem lezzetli.

    YanıtlaSil
  2. kerevize bir türlü alışamadım...ama senin yemeğin o kadar renkli ve güzel görünüyor ki seveceğim sanki...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. tatlım ellerine sağlık
    afiyet bal olsun şifa olsun

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık yemeğinden çok salatasını severim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. mmh nefiss görünüyor, cok severim bende.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.