24 Ekim 2010 Pazar

Mısır Unlu Kek

      Merhaba,hafta içi sabah arkadaşım Nursel arayıp da bana gelmek istediğini söyleyince,hemen kabul ettim.Uzun zamandır görüşmemiştik,çok da özlemiştim.Ne zaman biri arayıp bana gelmek istediğini söylese,daha konuşurken ne ikram edeceğimi düşünürüm,yine öyle oldu.Hemen mutfağa girip hızla kek malzemelerini çıkarttım,farklı bir kek olsun istedim.Ve mısır unlu kek çıktı ortaya, çok da iyi oldu.
      Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt ve su karışımı
  • kabartma tozu,vanilya
  • portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç iri parçalanmış ceviz
  • yarım su bardağı mısır unu
  • 2-2,5 su bardağı un
     Yapılışı:
  •  Önce yumurta ve şeker iyice beyazlaşana kadar,sonra üzüm ve ceviz hariç diğer malzemeler eklenip çırpılır.(mısır ununu önce,sonra beyaz unu kıvama göre ekleyelim)
  • yağlanmış kek kalıbına veya yuvarlak büyük borcama dökülür.
  • üzerine üzüm ve cevizler serpilir,kaşığın tersiyle biraz hamurun içine bastırılır ki yanmasın
  • 175 derece önceden ısınmış fırında 30-35 dakika pişirilir
     Çok hafif ağızda eriyen bir kek oldu,sonraki günlerde kekin kalanı ile nefis bir pasta yaptım ki tam bir afet oldu.Onun tarifini daha sonra vereceğim.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. ellerine saglik, ne guzel mamalarla ozlem gidermissiniz.

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim
    Byıldım kekine.
    Yine olsa Yine yerim :)

    YanıtlaSil
  3. :)) Tebrik ederim hakikaten,ben normal unla ve tarifin noktası noktasına dikkat ederek bile beceremezken,siz hemen böyle güzel bir kek yapmışsınızya helal olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.