Malzemeler
- 4-5 kg közlemelik biber
- bir avuç sarımsak
- yarım su bardağı sirke
- yarım su bardağı sıvıyağ
- tuz
- biraz kekik
Biberleri yıkayıp suları süzüldükten sonra fırın kağıdı yaydığımız tepsiye alalım.250 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Pişince soğuyana kadar fırında bekletelim.Soğuyan biberler kabuğunu bırakacaktır.Çukur bir kabın içine sirke,yağ,tuz ve kekiği koyup karıştıralım.Çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkladığımız biberleri tek tek kavanoza yerleştirelim,aralarına hazırladığımız sıvı karışım ve sarımsakları koyalım.Kavanoz dolunca kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayalım.
ellerinize sağlık ben de bu yıl yapmak istiyorum ama bozulursa endişesi var acaba bunu kışın nasıl kullunıyorsunz kullundığınız yerliri ve teriflerini verebilir misiniz
YanıtlaSilellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor acaba bunları da ters çevirip bekletiyor muyuz
YanıtlaSilmerhaba, bu kavanozları ters çevirmiyoruz sıkıca kapatıyoruz.biberlerin aralarına sirke ve yağ,tuz karışımı konunca bozulmuyor,turşu gibi saklanabiliyor tek ayrıntı buzdolabında saklamanız gerekiyor.biz bu biberleri genellikle kahvaltıda ve yemeklerin yanında tüketiyoruz.şimdiden size afiyet olsun diyorum.hoşçakalın.
YanıtlaSilbuşekilde kavanoz kaynayıp vakumlanmasa bozulur
YanıtlaSil