Kış hazırlıklarına devam ediyorum.Her sene hiç üşenmeden yaptığım ve çok severek tükettiğimiz sosun tarifini vereceğim size.Bu sosu çorbalarda,yemeklerde,menemen yapımında severek kullanıyorum.
Yapılışı:
Yıkanıp çekirdekleri çıkarılmış biberleri ince ince kıyalım.Sıvıyağı büyükçe bir tencereye alıp kızdıralım doğradığımız(isterseniz robotta kıyabilirsiniz)biberleri ekleyip biraz kavuralım.Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,biberlerin üzerine ilave edin.Yaklaşık 20 dakika kaynatalım,tuzunu atıp şeftali kompostosunda olduğu gibi sıcak sıcak kavanozlara doldurup,kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyana kadar bekleyelim.
Bu ölçüden 6 adet büyük, 4 adet yarım kg lık kavanoz domates sosu çıkıyor.Yine serin bir yerde saklayalım ama açtıktan sonra buzdolabına koyalım.Eğer şimdiye kadar yapmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
bunu geri nasıl ne ile birlikte tüketiyosunuz?
YanıtlaSilbu sosu domates giren her yemekte kullanabilirsiniz,(çorba,kızartma,menemen,pilav)
YanıtlaSil