Yağ mantısı Kayseri'nin onlarca mantı çeşitlerinden biridir.Yapımı kolay,lezzetli bir hamurişi.
Hamur malzemeleri:
- 1,5 su bardağı soda yada süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 200 gr kıyma
- tuz
- toz kırmızı biber
- biraz maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- biraz su
- sarımsaklı yoğurt
- kızartmak için sıvıyağ
Hamur malzemelerini karıştırıp,ister soda ister süt ile yumuşakça bir hamur yoğuralım(soda da, süt de çok güzel oluyor)Yarım saat mayalandıralım.Ben hamuru daha önce de söylediğim gibi ekmek makinasında yapıyorum,çok kolay oluyor.
Kıymaya tuz,biber ve kıyılmış maydanazu ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp,(isterseniz iki parçaya bölüp ayrı ayrı açalım.)kare kare keselim,kıymayı hamurların ortasına paylaştırıp istediğimiz şekilde kapatalım.
Mantıları kızgın yağda yakmadan kızartalım.Kızaran mantıları büyükçe kapaklı bir tencereye alalım ki kurumasın.Salçaları az yağla kavurup su ile inceltelim.Servis yaparken tabağa alıp üzerine salça ve sarımsaklı yoğurt dökelim.Afiyet olsun.
Çiçek gibiler çok güzel olmuşlar..Bence çiçek mantı da denilebilir :) ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilBu mantiyi ilk defa goruyorum. Cok orjinal geldi, hem sekli, hem kizartiliyor olmasi. Deneyecegim insallah. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık her türlüsüne varım.:-))
YanıtlaSilCok severim bende, ellerine sagllik.
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor çok beğendim gerçekten
YanıtlaSilsagl canm her zaman beklerim değişik olmuş mantin eline saglik,benim blgcu sayfamda da değişik bir manti var benim memlekete ait,denemek istersen linki http://loonywoman.blogcu.com/tavuklu-bulgurlu-koy-mantisi/7902733
YanıtlaSilçok guzel oluyor tavsiye ederim nacizane.
Merhaba,
YanıtlaSilmantıyı severim ama bunun şekli daha bi güzelmiş, umarım lezzetide güzeldir..
Ellerinize sağlık
Ben sizin gibi lezzetli yemekler yapamıyorum ama kendimce fotoğraf çekiyorum..
bana da beklerim
sevgiler..
Merhabalar ben Berilay. Biz yurtta odacak bloğunuzu hayranlıkla takip ediyoruz. Yağ mantısını çok beğendik, bayıldık. Ancak yurtta yapacak imkanımız yok. Bize şöyle birazcık yağ mantısı yapsanız da onları oda arkadaşlarıma getirsem güzel olmaz mıydı?
YanıtlaSilSaygılar.
Merhaba Berilay.Arkadaşlarına biraz zor olur ama sen ne zaman istersen gel yapayım.Takip etmeye devam edin.Hepinizi öpüyorum.başarılar dilerim.
YanıtlaSilKıymayı hamurun içine çiğ koyuyorsunuz. Yağda kızardıktan sonra pişmesi için yeterli oluyor mu?
YanıtlaSilkiymalarin miktari fazla olmadigi icin,kizgin yagda kizarinca gayet guzel pisiyor.denemenizi tavsiye ederim,hoscakalin.
YanıtlaSil