Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5-6 tane kuru incir
- kabartma tozu
- vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- birkaç damla limon suyu
İncirler çok kuru ise biraz ılık su ile ıslatılır,ufak ufak doğranır.Cevizler robotta kıyılır. Bütün malzeme kek yapar gibi önce yumurta,şeker sonra diğer malzemeler karıştırıp hamur hazırlanır.Yağlanmış kare borcam veya mini fırın tepsisine dökülür.175 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Revani pişerken şerbeti hazırlanır,şeker ve su 10 dakika kadar kaynatılır indirmeye yakın birkaç damla limon suyu sıkılır.
Ilık revaniye ılık şerbet dökülür.Biraz dinlendirdikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.