3 Ekim 2010 Pazar

Pankek

         Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı erimiş tereyağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • kabartma tozu
  • vanilya
     Yapılışı:

    Bütün malzemeler kek hamuru gibi çırpılır.Kepçeyle alınıp biraz sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavaya çay tabağı büyüklüğünde dökülür.Orta ateşte her iki tarafı pişirilir.Ilıkken reçel veya nutella ile servis yapılır.Kalan hamuru buzdolabında 1-2 gün saklayıp yiyeceğimiz zaman pişirebiliriz.Resimler pek güzel olmadı ama tadı çok güzeldi,kızlar bayılarak yediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.