2 Ekim 2010 Cumartesi

Acı Biber Turşusu

      Malzemeler
  • yarım kg açık renk tombul biber
  • 2 kg domates
  • 1 avuç sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • yarım su bardağı sirke
  • yarım su bardağı sıvıyağ
      Yapılışı:
      Domatesleri yıkayıp rendeleyelim,tencereye alıp kaynamasını bekleyelim.Yıkayıp saplarını ayıkladığımız  biberleri kaynayan domatese ekleyelim,sarımsaklarıda robotta kıyıp,sirke,yağ ve tuz ile birlikte karışıma ekleyip 10 dakika kaynatalım.Ben sıcakken konserve yapar gibi kavanoza doldurup,kapaklarını sıkıca kapatıp soğuyana kadar ters çevirerek beklettim.Böylece bozulma riski kalmıyor.Serin bir yerde saklayabilirsiniz.
         Acı seviyorsanız et yemeklerinin ve kısır gibi salataların yanında çok iyi gidiyor.Biberleri de kaynattığımız için turşu gibi bekletmeye gerek olmuyor ,isterseniz hemen yapıp yiyebilirsiniz.
        Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.