11 Ekim 2010 Pazartesi

Karamel Soslu Muhallebi


      Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu krema
  • vanilya
    Karamel sos malzemeleri
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı kaynar su
  • 1 kutu krema
  • üzerine fındık veya ceviz
     Yapılışı:
     
       Muhallebi yapmak için süt,un ve 1 yumurtayı tencereye alıp,sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatalım.Ocağı kapattıktan sonra şeker,vanilya ve kremayı mikserle çırparak yedirelim,servis için istediğiniz şekilde kase veya kuplara koyalım.
      Sos için 1 su bardağı şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım.Şeker iyice eriyip karamel rengini alınca yarım çay bardağı kaynar suyu ekleyelim,ama bunu yaparken dikkat edin elinize sıçramasın.Şeker sertleşir gibi oluyor ama kısık ateşte biraz sonra eriyor.Ocağı kapatalım 1 kutu kremayı yedirerek karıştıralım.
       Sosumuz hazır oldu, servis yapacağımız zaman muhallebilerin üzerine 1  yemek kaşığı koyup kıyılmış fındık veya cevizle ikram edebiliriz.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.