2 Ekim 2010 Cumartesi

Közlenmiş Kırmızı Biber

       Kış için yaptığım son hazırlığı yazıyorum,hep aynı kavanoz kavanoz resimlerden sıkıldım doğrusu.Ama bu tarifi de yaparsanız yemeklerin yanında lezzetli bir aperatif olur.Aynısı marketlerde de var diyeceksiniz fakat kesinlikle tadı aynı olmuyor.Hiç bir  zaman evde yapılan lezzetlerin yerini tutmuyor.
     
          Malzemeler
  • 4-5 kg közlemelik biber
  • bir avuç sarımsak
  • yarım su bardağı sirke
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • biraz kekik
       Yapılışı:
    Biberleri yıkayıp suları süzüldükten sonra fırın kağıdı yaydığımız tepsiye alalım.250 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Pişince soğuyana kadar fırında bekletelim.Soğuyan biberler kabuğunu bırakacaktır.Çukur bir kabın içine sirke,yağ,tuz ve kekiği koyup karıştıralım.Çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkladığımız biberleri tek tek kavanoza yerleştirelim,aralarına hazırladığımız sıvı karışım ve sarımsakları koyalım.Kavanoz dolunca kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayalım.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık ben de bu yıl yapmak istiyorum ama bozulursa endişesi var acaba bunu kışın nasıl kullunıyorsunz kullundığınız yerliri ve teriflerini verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor acaba bunları da ters çevirip bekletiyor muyuz

    YanıtlaSil
  3. merhaba, bu kavanozları ters çevirmiyoruz sıkıca kapatıyoruz.biberlerin aralarına sirke ve yağ,tuz karışımı konunca bozulmuyor,turşu gibi saklanabiliyor tek ayrıntı buzdolabında saklamanız gerekiyor.biz bu biberleri genellikle kahvaltıda ve yemeklerin yanında tüketiyoruz.şimdiden size afiyet olsun diyorum.hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  4. buşekilde kavanoz kaynayıp vakumlanmasa bozulur

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.