Bu böreğin farklı versiyonlarını mutlaka yapıyorsunuzdur,isterseniz bir de böyle deneyin.Geçenlerde Filiz kahvaltı davetinde yapmıştı,hepimiz çok beğendik çıtır çıtır olmuştu.hemen tarifini alıp Elmas'a giderken yapıp götürdüm,oradada çok beğenildi bundan sonra mutlaka dondurucu da hazır bulunacak bu börek.Yapılışı da çok kolay,ama mutlaka buzlu buzlu pişecek sanırım püf noktası burda,şimdi kısaca tarifi vereyim.
Malzemeler ;
•5 yufka
•sos malzemesi;
•250 gr margarin(ben yarısını tereyağ ve teremyağ kullandım)
•1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı su
• üzeri için yumurta sarısı,susam
•istediğiniz bir iç malzemesi; ben haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırıp maydanoz ekledim.
•Yapılışı
•sos için yağları eritip,su ve sıvıyağı karıştıralım.Yufkanın 1. katını masaya serip sostan sürelim(bol bol değil ama fırça ile tamamına sürülsün)
•Böylece 2.yufkaya ve diğer yufkalara da aynı şekilde sos sürelim
•sos sürdümüz 5 kat yufkayı önce dörde sonra her bir 1/4 parçayı beş parçaya,daha minik olsun isterseniz altı parçaya keselim
•hazırladığımız içten yeteri kadar uç kısımlara paylaştırıp çok sıkmadan,kenarlarını içe kıvırmadan saralım
•(pişirmeden önce mutlaka buzlukta 3-4 saat bekletelim,bol bol yapıp uzun süre saklayabilirsiniz)
•buzlu buzlu tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurta sarısı sürüp susam ekelim
200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim,ılıkken servis yapalım
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. bloğunuzu çok beğendim izlemeye aldım, bana da beklerim sevgilerimle.
YanıtlaSilgüzel görünüyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSil10 Numara olmus bu borekler mutlaka deniyecegim ellerine saglik
YanıtlaSil5 yufkayı üst üste mi koyuyoruz acaba yani 5 katlı yapıp sonramı kesiyoruz ? Yarın yapmayı planlıyorum teşekurler
YanıtlaSilEvet 5 yufkayi aralarına sostan sürüp üst üste koyuyoruz.sonrada anlattığım gibi kesiyoruz.sakın kalın olur diye düşünmeyin çok güzel oluyor,ama mutlaka biraz dondurucuda bekletip öyle pişirin.şimdiden afiyet olsun,yaptıktan sonra da yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.sevgiler.
SilBörekleri tarif etiğiniz gibi hazırlayıp buzluğa koydum salı günü kahvaltı ya misafirlere pişireceğim güzel olacağından eminim şimdiden tesekurler
YanıtlaSil