Patlıcan,bence yazın en güzel sebzesi.Lezzetinin doruk noktasında kaçırmayın bu güzelliği.Salatası,kızartması,yemeği,zeytinyağlısı.......böyle uzar gider patlıcanlı lezzetleri saymaya kalkarsak,neyse lafı çok ta uzatmadan nefis yemeğin tarifine geçelim,unutmadan toprak bir güveç kabınız yoksa biraz zor bu tadı yakalamak.Bİr çoğumuzun evinde vardır güveç kabı yoksa mutlaka çarşıda bir yerlerde bulursunuz fiyatıda çok uygun ben 25 tl gibi bir rakama aldım.Daha önce vardı ama artık çok kullanmaktan elimde kaldı(kırıldı).Yalnız çok önemli söylemeden geçmek istemem,güveç tencerenizi yıkarken sakın deterjan kullanmayın,biraz ıslatın,içinde su ile beklesin sonra bulaşık süngeri ile yıkayın yine de yemek artığı kaldıysa biraz tuzla ovun mutlaka temizlenecektir.Deterjan kullanmamamızın nedeni ise kap toprak olduğu için deterjanı emip, yemek pişerken içine karışması bu da son derece zararlı,aynı şey tahta kaşıklar içinde geçerli.Bu küçük hatırlatmadan sonra
Malzemeler
•6-8 adet kemer patlıcan
•yarım kg kuzu ya da parmak doğranmış dana bonfile
•1 orta boy kuru soğan
•bir baş sarımsak
•2 domates
•4-5 sivri biber
•1 tatlı kaşığı dolusu domates salatası
•1 tatlı kaşığı dolusu (tercihen acı)biber salçası
• 4 yemek kaşığı zeytinyağ
•biraz tereyağ
•tuz, karabiber
Yapılışı;
•bütün malzemeyi büyük bir tepsi içine doğrayıp zeytinyağ ve tuz ve salçaları ekleyip elimizle iyice karıştıralım
•sonra güveç kabına yerleştirelim üstüne biraz tereyağ parçaları koyalım
•kapağını kapatıp önce harlı ateşte sonra kısıl ateşte pişmeye bırakalım
•yarım saat sonra bir kez karıştıralım
•toplam 1,5 saatte pişiyor pişmesine yakın kapağını açıp kaynatırsak fazla suyu da buharlaşıyor
•mutlaka piştikten sonra tercihen bir saat dinlendirmelisiniz,isterseniz sabahtan pişirin yemeden önce hafif ısıtırsınız.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım enfes görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmm.....
Nefis görünüyor :)Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSil