26 Ağustos 2010 Perşembe

14 dakikada yapılan vişne reçeli

    Sizlere kolay ve bir o kadar da dayanıklı reçel tarifini yazıyorum.

    Malzemeler:

    1 kg vişne
    1,5 kg şeker
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi veya limon suyu

    Yapılışı:

    Çekirdekleri çıkarılan vişneler tencereye konur.Önce kısık sonra harlı ateşte kaynadıktan sonra, saate bakılır tam 7 dakika kaynatılır.Şeker ilave edilir, yavaş yavaş karıştırılarak kaynaması beklenir.Kaynayınca saate bakılır tam 7 dakika daha fokurdatılır, indirmeye yakın 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu eklenip ocak kapatılır.Soğuduktan sonra kavanoza konur.

   Bu reçel 2-3 sene buzdolabında şekerlenmeden saklanabilir.Başka meyvelerle de yapılır fakat şeker miktarı ve kaynama süreleri değişir.Örneğin çilekle yapılmak istenirse:

   Çilek reçeli
  
   1 kg çilek
   2 kg şeker
   1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

   Aynı şekilde 7 dakika meyveler kaynatılır.Şeker ilave edilince çilek su saldığı için biraz daha uzun 14 dakika daha kaynatılıp sirke veya limon suyu eklenir
   Kısa sürede hazırlanan pratik ve çok lezzetli reçeli deneyince farkı göreceksiniz.

   AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.