Malzemeler:
1 kg vişne
1,5 kg şeker
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi veya limon suyu
Yapılışı:
Çekirdekleri çıkarılan vişneler tencereye konur.Önce kısık sonra harlı ateşte kaynadıktan sonra, saate bakılır tam 7 dakika kaynatılır.Şeker ilave edilir, yavaş yavaş karıştırılarak kaynaması beklenir.Kaynayınca saate bakılır tam 7 dakika daha fokurdatılır, indirmeye yakın 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu eklenip ocak kapatılır.Soğuduktan sonra kavanoza konur.
Bu reçel 2-3 sene buzdolabında şekerlenmeden saklanabilir.Başka meyvelerle de yapılır fakat şeker miktarı ve kaynama süreleri değişir.Örneğin çilekle yapılmak istenirse:
Çilek reçeli
Çilek reçeli
1 kg çilek
2 kg şeker
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
Aynı şekilde 7 dakika meyveler kaynatılır.Şeker ilave edilince çilek su saldığı için biraz daha uzun 14 dakika daha kaynatılıp sirke veya limon suyu eklenir
Kısa sürede hazırlanan pratik ve çok lezzetli reçeli deneyince farkı göreceksiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.