Bu aralar tam bir cheesecake sever olduk.Bu tarifi sofra dergisinde gördüm,hemen not ettim üst meyveli kısmını biraz değiştirerek yaptım, çok kolay pişmeyen bir tarif.
Malzemeler:
Taban için
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 2 yemek aşığı erimiş tereyağ
- bir avuç ceviz veya badem
Ara kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük kutu labne peyniri
- 2 paket limonlu jöle
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı soğuk su
Üst malzemesi:
- istediğiniz bir dondurulmuş meyve(frambuaz,vişne,böğürtlen)ben böğürtlen kullanım.
- 1 paket vişne jölesi
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- bisküvi,erimiş tereyağ ve badem robotta kıyılır.
- 24 cm lik kelepçeli kalıba sıkıştırarak basılır.
- 1 su bardağı sütle hazırlanan krem şantiye labne eklenir çırpılır.
- 1 su bardağı kaynar suyun içine 2 poşet limonlu jöle eritilir,1 su bardağı da soğuk su konur.
- hazırlanan şanti,labne karışımına eritilen limonlu jöleler eklenir birlikte çırpılır,bisküvinin üstüne dökülür.buzdolabında sertleşmesi için en az 2-3 saat bekletilir.
- dondurulmuş meyveler robotta çok ezmeden kıyılır,vişne jölesi 1 bardak kaynar su ile hazırlanır,meyvelerle karıştırılır.Sertleşen cheesecakekin üstüne dökülür bir kaç saat dinlendirip servis yapılır.
Orta kremalı kısmına limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyunu da eklersek aromasının daha güzel olacağını düşünüyorum.Bu halini de ev halkı çok beğendi özellikle klasik tatlılardan vazgeçmeyen eşimden on üzerinden dokuz puan aldı.En kısa zamanda deneyin beğeneceğinizden eminim.
bende beğeneceğime eminim çünkü görüntüsünden belli ne kadar güzel olduğu ellerine sağlık.
YanıtlaSilbaktıkca canım çekti.görüntü o kadar güzelki arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilharika bir şey bu.pişen cheesecake'i pek sevemedim ama bu değişik ellerine sağlık en kısa zamanda denemeliyim.sevgiler
YanıtlaSilResimler harika cheesecake'in kendiside öyle ! Bayildim vallah insanin cani çekiyor. Ama anlamadigim nokta, "çok kolay pismeyen bir tarif" yazmissin, ama okudugum kadariyla pisirme asamasi yok? benmi yanlis anladim acaba? Ellerine saglik Nazmiye ablam
YanıtlaSilhımmm nefis görünüyor, genelde pişenlerden yaparım çok az denemişimdir bu türünü ama güzel olur... ellerinize sağlık..
YanıtlaSilben çok severim ama ev halkı yemiyor maalesef.ellerine saglık.
YanıtlaSilHer ne kadar pişirilen cheesecake'i çok sevsem de bunun da görüntüsüne dayanamadım. Harika görünüyor Naz'cığım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilkolay zor farketmez ben hastasıyım hastası ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım arkadaşım dünki güzek mesajın için çok teşekkür ederim.ALLAH isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inşallah.
YanıtlaSilNefis, nefis, nefis. Ellerine sağlık canım süper olmuş hepsini alıyorum.
YanıtlaSilnazmiyecim ellerine saglik canim benim cake`in enfess gröünüyor.. birde cok pratik! harika :)) afiyet sekerler olsun..kocaman öpyüorum
YanıtlaSilgörüntü harika ellerine sağlık.eminönü resimlernede bayıldım bu tür paylaşımların devamını bekliyorum sevgilerimle....
YanıtlaSilnazımmm,çok beğendim çoooook:))))))
YanıtlaSilbende not ettim tarifi
YanıtlaSildenenecekler arasına girdi bile
eline sağlık olsun
süper bir görüntü ellerinize sağlık....
YanıtlaSilmerhaba, tarifiniz çok güzel denemek istiyorum ama anlamadığım birşey var kremşantiyi hazırladım içersine labneyi ekledim çırptım, limonlu jöleyide hazırlayıp kremşanti ile mi karıştırıyorum...
YanıtlaSiladsız izleyicim sonunuzda haklısınız tarifin o bölümünde boşluk olmuş.şimdi düzelttim.Krem şanti,labne karışımına hazırladığınız limonlu jöleleri karıştırıyorsunuz.şimdiden afiyet olsun tadına bakınca da yorum yazarsanız sevinirim.hoşçakalın.
YanıtlaSilselam tarifiniz çok güzel görünüyor.ben markette jöle bulamadım,dr.oetker jel aldım.sizce olur mu?siz ne kullandınız acaba?şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilsanırım jöle olması lazım,jel nasıl birşey anlayamadım.jelin üstünde yapılışını jöle gibi tarif ediyorsa aynı olabilir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
YanıtlaSilofff szi seviyorum yaaa bunlar ne kadar güzel tarifler 3 tarifinizi de denedim 3 ü de muhteşem olduuu bayram için de yine sizden tarif seçtimm eşim bayılıyor bu tariflere :) ayrıca 23 yaşında ve bu kdar çeşit yapan bi gelin olduğum içinde kayınvalidem bayılıyor :D
YanıtlaSilsevgili adını yazmayan okurum.tarifleri beğenmene sevindim.kendim denemediğim ayrıca beğenmediğim hiç bir tarifi burada yayınlamıyorum içiniz rahat olarak diğer tariflerimide deneyebilirsin.yeni yorumlarını bekliyorum,ismini de yazarsan sevinirim.iyi bayramlar dilerim.
YanıtlaSiljellede yaptık çook güzel oldu.teşekkürler tarif içiin
YanıtlaSilÖNCELİKLE BİR TARİFİ OKUDUKTAN SONRA MUTLAKA YORUMLARA BAKARIM ACABA DİKKAT ETMEM GEREKEN NOKTALAR VAR MI, TAVSİYELER VAR MI DİYE FAKAT HEP AYNI GEREKSİZ,SAÇMA YORUMLARLA BOŞUNA YER İŞGAL EDİYORLAR.
YanıtlaSilTARİFİNİZİ YAPTIM, FİKRİM LİMON JÖLESİ TEK PAKET OLSA YETERLİ, VİŞNE JÖLESİ DE YARIM PAKET KULLANILSA YETERLİ OLUR.BEN DR. OETKER JEL KULLANDIM. BU HALİYLE DE ÇOK GÜZEL OLDU, PİŞMEMESİ AYRICA PRATİK YAPIYOR BU TARİFİ . KELEPÇELİ KALIBI ISLATIP KULLANDIM KOLAY ÇIKTI.
BU ARADA TEREYAĞI MİKTARINI BİRDAHAKİ SEFERE İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM ÇÜNKÜ BİSKÜVİ TABAN ÇOK DAĞILDI.SEVGİLER..
adsiz yorum yazan okurum,elestirilerinizi dikkate alacagim.tesekkurler
YanıtlaSilmerhaba sizi yeni keşfettim, tarifleriniz denenmiş olduğu için akılda soru işareti kalmadan yapılabiliyor.ancak bu tarifteki küçük paket labneyi anlamadım hani bu kutu içinde 8'li satılanmı yoksa 250 gr olanmı...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil200 gr lık labne olacak.
Silbir haftadır takipteyim sizi nazmiye hanım.. ben26 yaşındayım ve pek bilmem bu işleri hiç denemedim ama bu cumartesi misafirlerim gelicek akşam oturmasına, bunu yapmak istiyorum ve çalışan biriyim. perşembeden yapsam bozulurmu acaba yani ilk yapıcaam için riske atmak istemiyorum beceremezsem alternatif bişeyler yapıcam da:)))
YanıtlaSilSevgili adsız okurum,bu tatlıyı bir gun onceden yaparsanız iyi olur,perşembeden yaparsanız biraz erken olur çok bekler tadı bozulabilir.becereceğinize eminim çok kolay pişmiyor ayrıca.şimdiden kolay gelsin,yaparsanız yorumlarınızı bekliyorum.hoşçakalın.
YanıtlaSilçok güzel olduuuu harika oldu çok teşekür ederim.. ben risk almamak için iki tane yaptım birini akşam yaptım ve herkes çok beğendi çok sağolun... bu arada ismimi yazmayı unutmuşum fethiye:)))
YanıtlaSilÇok sevindim beğendiğine,ayrıca tanıştığıma da memnun oldum Fethiye.her zaman beklerim kendine iyi bak :)
YanıtlaSilİyi akşamlar Nazmiye Hanım;
YanıtlaSilTariflerinize bayıldım. En kısa zamanda deneyeceğim. Sizi kesinlikle takibe alıyorum.
Sevgilerimle
merhaba ben denedim tadı çok güzel oldu ancak kesinlikle bir gece beklemesi lazım yoksa görüntü diye bişey yok :((
YanıtlaSilTarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu teşekkürler.
YanıtlaSilŞu an bu bu tarifi hazırlıyorum yarın yemek icin hazir olur yarina tam bilgi vericem tadiyla alakalı ;)
YanıtlaSilSuper oldu teşekkürler
YanıtlaSilBu tarifi çikolatalı yapmak istersek ne kullanmam lazim bilgilerinizi Paylaşirsaniz sevinirim
YanıtlaSilMerhaba narin,çikolatalı hiç düşünmemiştim ama krem şantiyi kakaolu kullanırsak ayrıca da biraz daha kakao eklersek olur sanırım.denerseniz lütfen beni haberdar edin güzel bir şey çıkar gibi geliyor .sevgiler;))
YanıtlaSilbunu direk dolabami atıyoruz pişirme falan olmuyomu orasını anlamadm ben :(
YanıtlaSilEvet direk dolaba atıyoruz,pişmiyor.hoşçakalın;)
SilAyy yarin yapacam insh mahcup olmam misafirlerime
YanıtlaSiltarifinizi yapmak istiyorum krem şanti 2 poşet mi yoksa 1 poşet mi olacak? cmt günü gelecek misafirlerime yapmak istiyorum. bilgilendirriseniz çok sevinirim.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBiraz geç oldu kusura bakmayın,1 poşet olacak yani paketin içinden bir tanesi;))
Sil