11 Mayıs 2011 Çarşamba

Etimek Tatlısı

           
        Geçenlerde misafirlerime yaptığım etimek tatlısı.Çok eski bir tariftir mutlaka hepimiz biliriz,benim de arşivimde bulunsun istedim.
       Malzemeler:

  • 1 paket tuzsuz etimek     

       Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
      Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya
     Üstü için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • hindistan cevizi veya kıyılmış ceviz
      Yapılışı:
  • önce etimekleri uygun bir servis kabına dizelim(ben büyük kare borcam kullandım)
  • şerbet için 1 bardak şekeri teflon tavaya alıp kısık ateşte eriyip karamel rengini alıncaya kadar kavuralım
  • üstüne 2 su bardağı kaynar suyu dikkatlice dökelim.(önce şeker sertleşiyor sonra kısık ateşte yavaş yavaş eriyor)
  • sıcakken etimeklerin üstüne dökelim.
  • diğer tarafta  süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.ateşteşi kapattıktan sonra vanilya ekleyip mikserle çırpalım.etimeklerin üstüne dökelim.
  • tatlı biraz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayıp muhalebinin üstüne yayalım.bol hindistan cevizi ile süsleyelm.
  • bir kaç sat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

14 yorum:

  1. günaydın canım
    etimek tatlısı eski bilindik bir tariftir ama herkes kıvamında yapamaz...tam kıvamında olmuş çok beğendim.ellerine gönlüne sağlık arkadaşım.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. olsada yesek kıvamında...amaaaa diyetteyiz yemiyoruz dimi.
    ellerine sağlık şekerim.

    YanıtlaSil
  3. Ben bayılırım bu tatlıya. Bir ara çok sık yapıyorduk, hatta yapmasını bildiğim ender tatlılardan biriydi. İlk yaptığımızda şeker sertleşince, bozuldu diye atıp, annemi aramış ve tekrar yapmıştık:)
    Ne zamandır yapmıyordum. Aklıma düştü şimdi. Gerçi benimkilerin şekli pek böyle güzel olmuyordu. Bu harika gözüküyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok severim.

    YanıtlaSil
  5. Bizaim fabrikada çok sık çıkar valla ayıla bayıla yeriz.Hatta İSMİNİ de KAR TATLISI diye koymuşlar.

    Çok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  6. ÇOK SEVERİM CANIM.GÖRÜNTÜDE NASIL CEZBEDİCİ.ELLERİNE SAĞLIK.ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  7. Sıklıkla misafirlerime yaptığım bir tatlı. Krem şanti çok sevmediğimiz için ben oek tercih etmiyorum ama görüntü harika canım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık nazmiye hanım herkesin yapış tarzı farklı olduğu için paylaşmak güzel bence.çok iştah açıcı görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. çok seviyorum bu tatlıyı ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. ama şimdi oldu mu yapılr mı bana :((

    bu benim en sevdiğim tatlı

    hele de annem yapınca iki kat artıyor lezzeti :)


    eline sağlık olsun canım
    nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  11. Nazmiye hanım bayılırım etimek tatlısına bana ekmek kadayıfını anımsatır ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
    selamlar

    YanıtlaSil
  12. Nazmıye Hanım Blogunuzun sıkı takıpsıyım sizin tariflerinizi begeniyor ve uyguluyorum yanlız tarıflerınıze sağ tuş kilidi koymuşsunuz benim pc'de tarif defterim var sizin tariflerinizi alamıyorum korkmayın ben emek hırsızlarından değilim sadece değişik tarifler denemeyi çok seven ve biricik eşinin kalbini fetheden biriyim lutfen güzel tariflerinizle bloğunuzu sıksık güncelleyin Gülen Yüzünüz hiç solmasın

    YanıtlaSil
  13. sevgili adsız takipçim.güzel yorumunuz için teşekkürler,tariflerimi uyguluyor ve beğeniyor olmanıza çok sevindim.daha sık güncellemeye çalışacağım.sağ tuş kilidine gelince birkaç tarifim fotoğraflarım korsan bir blogta yayınlanınca bu yolu seçtim,üzgünüm.yorumlarınızı her zaman bekliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Çok eskilere götürdü bu tarif beni annem sık sık yapardı.Şimdi şeker hastalığıydı oydu buydu derken yapmayı bıraktı.Tadını özledim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.