Geçenlerde misafirlerime yaptığım etimek tatlısı.Çok eski bir tariftir mutlaka hepimiz biliriz,benim de arşivimde bulunsun istedim.
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- vanilya
Üstü için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- hindistan cevizi veya kıyılmış ceviz
Yapılışı:
- önce etimekleri uygun bir servis kabına dizelim(ben büyük kare borcam kullandım)
- şerbet için 1 bardak şekeri teflon tavaya alıp kısık ateşte eriyip karamel rengini alıncaya kadar kavuralım
- üstüne 2 su bardağı kaynar suyu dikkatlice dökelim.(önce şeker sertleşiyor sonra kısık ateşte yavaş yavaş eriyor)
- sıcakken etimeklerin üstüne dökelim.
- diğer tarafta süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.ateşteşi kapattıktan sonra vanilya ekleyip mikserle çırpalım.etimeklerin üstüne dökelim.
- tatlı biraz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayıp muhalebinin üstüne yayalım.bol hindistan cevizi ile süsleyelm.
- bir kaç sat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
günaydın canım
YanıtlaSiletimek tatlısı eski bilindik bir tariftir ama herkes kıvamında yapamaz...tam kıvamında olmuş çok beğendim.ellerine gönlüne sağlık arkadaşım.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle...
olsada yesek kıvamında...amaaaa diyetteyiz yemiyoruz dimi.
YanıtlaSilellerine sağlık şekerim.
Ben bayılırım bu tatlıya. Bir ara çok sık yapıyorduk, hatta yapmasını bildiğim ender tatlılardan biriydi. İlk yaptığımızda şeker sertleşince, bozuldu diye atıp, annemi aramış ve tekrar yapmıştık:)
YanıtlaSilNe zamandır yapmıyordum. Aklıma düştü şimdi. Gerçi benimkilerin şekli pek böyle güzel olmuyordu. Bu harika gözüküyor. Ellerine sağlık..
ellerine sağlık çok severim.
YanıtlaSilBizaim fabrikada çok sık çıkar valla ayıla bayıla yeriz.Hatta İSMİNİ de KAR TATLISI diye koymuşlar.
YanıtlaSilÇok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle;
ÇOK SEVERİM CANIM.GÖRÜNTÜDE NASIL CEZBEDİCİ.ELLERİNE SAĞLIK.ÖPÜYORUM.
YanıtlaSilSıklıkla misafirlerime yaptığım bir tatlı. Krem şanti çok sevmediğimiz için ben oek tercih etmiyorum ama görüntü harika canım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık nazmiye hanım herkesin yapış tarzı farklı olduğu için paylaşmak güzel bence.çok iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
çok seviyorum bu tatlıyı ellerine sağlık..
YanıtlaSilama şimdi oldu mu yapılr mı bana :((
YanıtlaSilbu benim en sevdiğim tatlı
hele de annem yapınca iki kat artıyor lezzeti :)
eline sağlık olsun canım
nefis gözüküyor
Nazmiye hanım bayılırım etimek tatlısına bana ekmek kadayıfını anımsatır ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilselamlar
Nazmıye Hanım Blogunuzun sıkı takıpsıyım sizin tariflerinizi begeniyor ve uyguluyorum yanlız tarıflerınıze sağ tuş kilidi koymuşsunuz benim pc'de tarif defterim var sizin tariflerinizi alamıyorum korkmayın ben emek hırsızlarından değilim sadece değişik tarifler denemeyi çok seven ve biricik eşinin kalbini fetheden biriyim lutfen güzel tariflerinizle bloğunuzu sıksık güncelleyin Gülen Yüzünüz hiç solmasın
YanıtlaSilsevgili adsız takipçim.güzel yorumunuz için teşekkürler,tariflerimi uyguluyor ve beğeniyor olmanıza çok sevindim.daha sık güncellemeye çalışacağım.sağ tuş kilidine gelince birkaç tarifim fotoğraflarım korsan bir blogta yayınlanınca bu yolu seçtim,üzgünüm.yorumlarınızı her zaman bekliyorum.sevgiler.
YanıtlaSilÇok eskilere götürdü bu tarif beni annem sık sık yapardı.Şimdi şeker hastalığıydı oydu buydu derken yapmayı bıraktı.Tadını özledim.
YanıtlaSil