Bu soslu kek herzaman yaptığımdan biraz farklı, sosunu ayrı pişiriyoruz.Daha önce yaptığım tarifte, kek hamuruna un katmadan önce 1 bardak ayrılıp kek fırından çıktıktan sonra sıcakken üstüne dökülüyor Hep aklıma takılıyordu içinde çiğ yumurta olduğu için.Bu tarifi Kemalpaşa tatlısında blogunda görünce hemen denedim,bayramda evde bulunsun diye.Çok hoşuma gitti,bol kakaolu nefis bir browni oldu,tarif için blogcu arkadaşıma teşekkür ederim.Orjinal tarif için burayı tıklayın
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2-2,5 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım çay kaşığı karbonat(olmazsa olmaz)
- fındık veya ceviz(isterseniz)
Çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 kaşık nutella
Yapılışı:
- önce sosu pişirelim ki soğusun(soğuturken ara ara karıştıralım)
- kek malzemeleri sırasıyla önce,yumurta, şeker sonra yağ,süt ve diğer malzemeler en son unu ekleyerek hazırlayalım
- yağlanmış büyük kare borcama dökelim
- 175 derece fırında 30-35 dakika pişirelim(kürdan testi yapmayı ihmal etmeyelim)
- keki fırından çıkarıp 3-4 dakika ilk sıcaklığı geçince dilimleyip sosu dökelim
- kek soğuyunca afiyetle yiyelim
Not: karbonatı pek kullanmıyordum bu tarifte çok hoşuma gitti, şimdi bütün keklerime yarım çay kaşığı ekliyorum,sanki daha güzel kabarıyor.
eline sağlık canım ,çok güzel gözüküyor....
YanıtlaSiltam oglumun damak tadına layık olmuş.ellerşne saglık.
YanıtlaSilCanim hayirli aksmlar .keki aksam pisirdim .Sosu cok akici kivamda oldu senin resimdekibibi koyu olmadi .Lezletli nefis di kek sadece sosu cok farkliydi .
YanıtlaSilsevgili gulcan sos neden akici olmus bilemedim,resimdeki bayagi koyu haklisin.bende uzun zamandir bu keki yapmadim en kisa zamanda yapip sana bilgi veririm.hoscakal.
YanıtlaSilMuhtesem bir lezzet oluyor.tarifi birebir denedim ve cok begendim.ellerinize saglik
YanıtlaSilAfiyet olsun,beğenmenize sevindim.
YanıtlaSil