Bir Kayseri'li olarak gerçeğinin tarifini vermeden yalancısını vermek çok ayıp olacak ama kusura bakmayın.Çok pratik,çok lezzetli inanın orjinalini aratmayan bir tarif.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 8 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı erimiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı tahin
İç malzemesi:
- 300 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- az sıvıyağ
- tuz,karabiber
- maydanaoz
Üzeri için: 1 yumurta,çörekotu ve susam
- önce soğan sonra kıyma kavrulur baharatları eklenir,iç malzemesi hazırlanır
- yumuşamış olan milföylerin 4 tanesi birbirine eklenerek dikdörtgen borcam büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir
- erimiş tereyağ ve tahin karıştırılır
- milföyün üstüne bir yufka buruşturarak yayılır,tahinli yağ karışımından kaşıkla üstüne dökülür fırça yardımı ile sürülür
- kavrulan iç karışımının yarısı yufkanın üstüne yayılır
- tekrar bir yufka buruşturarak kıymanın üstüne yayılır,yağlı karışımdan sürülür kalan kıyma bu yufkanın üstüne de yayılır
- 3. yufka da buruşturarak yerleştirilir bu sefer yağlı karışım sürülmez
- en üste kalan 4 milföy hamuru birbirine yapıştırıp tepsi büyüklüğünde açılır yufkaların üstüne yerleştirilir
- en son üstüne 1 yumurta kırılıp çörekotu ve susam serpilir
- 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir
Bu tarifi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN GÜLO ANNE MUTFAKTA arkadaşıma gönderiyorum.
yalancı ama süper bir tarif ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilEşim birtandır böreği hastası ama ben bir Kayserili olarak bu böreği yapma özürlüyüm:))Görüntüyü çok beğendi..İstiyorda istiyor:))Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik yalancisida nefis gorunuyor gercegi kadar denemek gerek kesinlikle,ayrica benim yaptigim tandir boreginede verdiginiz tavsiye icinde tesekkürler deneyecegim kesinlikle bir dahaki yaptigimda,sevgiler.
YanıtlaSilSeval
yalancıda olsa nefis görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilkeyifli pazarlar..
hem yufka hem milföy değişik bi tarif ellerine sağlık..
YanıtlaSiletkinlik vesilesi ile bloğunuzla ve tariflerinizle tanıştım:)...tandır böreğine de bayıldım ellerinize sağlık...artık izlemedeyim ...sevgiler
YanıtlaSilhttp://partivaktiblogspot.com
Ellerinize sağlık
YanıtlaSilIsmi yalanci ama gercegi karsimizda duruyor su an. Elinize saglik olsun...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım gerçeğinin tadını bılıyorum ama yalancısını hıc yemedım merak da ettım dogrusu cok guzel gorunuyor börek
YanıtlaSilMerhaba,kolay börek tarifleri ararken bloğunuzda Kayserinin çok sevdiğim fakat yapmayı beceremediğim Kolay Tandır Böreği tarifini görünce çok sevindim.Fakat,anlayamadığım şey milföyü tepsiye yaydıktan sonra üzerine yufkaları sermeden önce karışım sürüyor muyuz?Ya da anlatış sıralamasına göre tahin ve tereyağ karışımımı süreceğiz.Cevaplarsanız çok sevinirim.Tarifler iniz çok güzel.Hoşça kalın...
YanıtlaSilMerhaba adsiz arkadasim,
YanıtlaSilTahinli yagli karisim milfoylere degmeyecek,yani en alttaki milfoyun ustune,ve en ustteki milfoyun altina surulmeyecek,sadece birinci ve ikinci kat yufkanin ustune paylastirilacak.simdiden kolay gelsin yapinca yorum yazarsaniz sevinirim,hoscakalin.
Merhaba,yalancı tandır böreğini denedim.Ama çeşitli sebeplerden oturup size yazamadım.Çalışan biri olarak benim için çok zor görünen tandır böreğini kolaylıkla yapmış oldum.Harika oldu.Bende çok sevdiğim bu böreği yapmakdan çok mutlu oldum .Arkadaşlarım bayıldı.Size ne kadar teşekkürler etsem az.Sağlık ve mutluluk dilerim.
SilAfiyet olsun,beğendiğinize sevindim.hoşçakalın.
YanıtlaSil