25 Şubat 2012 Cumartesi

Yalancı Tandır Böreği


          Bir Kayseri'li olarak gerçeğinin tarifini vermeden yalancısını vermek çok ayıp olacak ama kusura bakmayın.Çok pratik,çok lezzetli inanın orjinalini aratmayan bir tarif.
         Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı erimiş tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı tahin
       İç malzemesi:
  • 300 gr kıyma 
  • 1 kuru soğan
  • az sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • maydanaoz
     Üzeri için: 1 yumurta,çörekotu ve susam
       
       Yapılışı:
  • önce soğan sonra kıyma kavrulur baharatları eklenir,iç malzemesi hazırlanır
  • yumuşamış olan milföylerin 4 tanesi birbirine eklenerek dikdörtgen borcam büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir
  • erimiş tereyağ ve tahin karıştırılır
  • milföyün üstüne bir yufka buruşturarak yayılır,tahinli yağ karışımından kaşıkla üstüne dökülür fırça yardımı ile sürülür
  • kavrulan iç karışımının yarısı yufkanın üstüne yayılır
  • tekrar bir yufka buruşturarak kıymanın üstüne yayılır,yağlı karışımdan sürülür kalan kıyma bu yufkanın üstüne de yayılır
  • 3. yufka da buruşturarak yerleştirilir bu sefer yağlı karışım sürülmez
  • en üste kalan 4 milföy hamuru birbirine yapıştırıp tepsi büyüklüğünde açılır yufkaların üstüne yerleştirilir
  • en son üstüne 1 yumurta kırılıp çörekotu ve susam serpilir
  • 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir

          Bu tarifi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN  GÜLO ANNE MUTFAKTA arkadaşıma gönderiyorum.

13 yorum:

  1. yalancı ama süper bir tarif ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Eşim birtandır böreği hastası ama ben bir Kayserili olarak bu böreği yapma özürlüyüm:))Görüntüyü çok beğendi..İstiyorda istiyor:))Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik yalancisida nefis gorunuyor gercegi kadar denemek gerek kesinlikle,ayrica benim yaptigim tandir boreginede verdiginiz tavsiye icinde tesekkürler deneyecegim kesinlikle bir dahaki yaptigimda,sevgiler.

    Seval

    YanıtlaSil
  4. yalancıda olsa nefis görünüyor ellerinize sağlık..
    keyifli pazarlar..

    YanıtlaSil
  5. hem yufka hem milföy değişik bi tarif ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. etkinlik vesilesi ile bloğunuzla ve tariflerinizle tanıştım:)...tandır böreğine de bayıldım ellerinize sağlık...artık izlemedeyim ...sevgiler

    http://partivaktiblogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ismi yalanci ama gercegi karsimizda duruyor su an. Elinize saglik olsun...

    YanıtlaSil
  8. ellerıne sağlık canım gerçeğinin tadını bılıyorum ama yalancısını hıc yemedım merak da ettım dogrusu cok guzel gorunuyor börek

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,kolay börek tarifleri ararken bloğunuzda Kayserinin çok sevdiğim fakat yapmayı beceremediğim Kolay Tandır Böreği tarifini görünce çok sevindim.Fakat,anlayamadığım şey milföyü tepsiye yaydıktan sonra üzerine yufkaları sermeden önce karışım sürüyor muyuz?Ya da anlatış sıralamasına göre tahin ve tereyağ karışımımı süreceğiz.Cevaplarsanız çok sevinirim.Tarifler iniz çok güzel.Hoşça kalın...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba adsiz arkadasim,
    Tahinli yagli karisim milfoylere degmeyecek,yani en alttaki milfoyun ustune,ve en ustteki milfoyun altina surulmeyecek,sadece birinci ve ikinci kat yufkanin ustune paylastirilacak.simdiden kolay gelsin yapinca yorum yazarsaniz sevinirim,hoscakalin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yalancı tandır böreğini denedim.Ama çeşitli sebeplerden oturup size yazamadım.Çalışan biri olarak benim için çok zor görünen tandır böreğini kolaylıkla yapmış oldum.Harika oldu.Bende çok sevdiğim bu böreği yapmakdan çok mutlu oldum .Arkadaşlarım bayıldı.Size ne kadar teşekkürler etsem az.Sağlık ve mutluluk dilerim.

      Sil
  11. Afiyet olsun,beğendiğinize sevindim.hoşçakalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.