Mercimekli köfte,çay saatlerinin vazgeçilmez bir lezzeti. Bu tarifi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN GÜLO ANNE MUTFAKTA arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı yada biraz az zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- karabiber,kimyon,pul biber,nar ekşisi,tuz
- kıyılmış maydanoz ve taze soğan
Yapılışı:
- mercimeği 3,5 su bardağı su ile birlikte düdüklü tencerede 3-4 dakika pişirelim
- mercimek sıcakken üstüne bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.10-15 dakika dinlendirelim
- ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında biraz çevirip, salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim
- dinlenen bulgur ve mercimeğe kavrulmuş soğan ve salçalı karışımı ekleyelim
- istediğiniz miktarda baharatları da ilave ederek elinizi yakmadan yoğuralım
- en son kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyip kısa bir süre daha yoğuralım
- marul yaprakları ile servis yapalım
NOT:istenirse piyazlık doğranan soğanlar biraz tereyağında sotelendikten sonra servisten önce köftelerin üstüne gezdirilir.
Elinize saglik olsun. Ah simdi olsa bir 6-7 tane yesem..
YanıtlaSilKocaman sevgiler...
Canim cok güzel nefis görünüyor ellerine saglik
YanıtlaSilMercimek köftesini çok severim elinize sağlık
YanıtlaSilbende bayılırım , resimler bir harika ,iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım nefıs olmus nefıs ben tabagın hepsını alabılırım:)
YanıtlaSilofff:))
YanıtlaSilrenkk..
sunum...
lezzet..
on numara görünüyor gerçekten:)
ellerinize sağlık..
gönülden muhabbetle..
:)