İrmik helvası benim tatlı krizlerimde imdadıma yetişen bir tatlıdır.Ev halkı da sevince sık sık yapılır bizim evde.Dondurmalısı,sadesi ve peynirlisi bu gün karşınızda peynirlisi var.Eğer künefe seviyorsanız ki künefeyi kim sevmez dediğinizi duyar gibiyim,peynirli irmik helvasını mutlaka deneyin.Ben dil peyniri ile yaptım ama bulabilirseniz tuzsuz künefelik peynirle nefis olacaktır.
Haftasonu dışarda yemek yiyip eve gelirken malum istanbul trafiği sıkışınca 1,5 saat traifkte kaldık tabii benim çay ve tatlı krizim dayanılmaz bir hal aldı.Eve girer girmez ellerimi yıkayıp doğru mutfağa helvayı kavurup çayı demleyip mutlu sona ulaşmam tam tamına yarım saat.Muhteşem künefe tadında helvayı ev halkı çok beğendi sizde denemek isterseniz işte malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kadar küçük küp doğranmış dil peyniri
Yapılışı:
- tereyağ ve irmiği rengi dönene kadar kavuralım
- şekeri ekleyip birazda böyle kavuralım
- suyunu ilave edip çekene kadar kısık ateşte pişirelim
- küçük doğradığımız peynirleri ilave edip şöyle bir karıştırıp ocağı kapatalım
- kapağınıda kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim
- sonrasında tarçın ve ceviz ilave edip afiyetle yiyelim.
Canım irmik helvasına asla dayanamam ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilÇOk güzel bir görüntü peynirle birlikte çok da hafif olmuştur. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilseverimm çok severim..harika görünüyor,ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilpeynirlide hiç yemedim ki bak merak ettim şimdi
YanıtlaSilEllerine sağlık
her çeşidini bilirim, severim ama bunu hiç denemedim :)
YanıtlaSil