19 Mayıs 2013 Pazar

Browni Kurabiye


             Bu kurabiyenin tadını hep merak ediyordum,fakat bir türlü fırsat bulamamıştım denemeye.Ya misafir gelmesi lazım yada yapıp birine götürmek lazım yoksa evde olunca gidip gelip yerim diye korkuyorum.Bu sefer her ikisi de birlikte oldu yarısı evde kaldı yarısını da arkadaşım Filiz'deki günümüze giderken götürdüm.
( Arkadaşımın muhteşem sofrası bir sonraki postta gelecek)
           Kurabiyeyi tadanlar çok beğendi,hafif  bir tatlı oldu.Bundan sonra sık sık yapılacağa benziyor.

          Malzemeler:

  • 250 gr teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 25 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
      Şerbeti için:
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı toz şeker
     Yapılışı:
  • önce şerbeti hazırlayalım ki kurabiyeler pişene kadar soğusun
  • şeker ve suyu ocağa koyup kaynayınca kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim
  • kurabiye için bütün malzemeleri karıştırıp, aldığı kadar unla ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım
  • yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde şekil verdiğimiz kurabiyeleri dizelim
  • yaklaşık 30 tane kurabiye çıkıyor
  • 175 derece fırında 25-30 dakika pişirelim
  • fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğumuş olan şerbete batırıp tepsiye tekrar alalım
  • bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım
  • kalan şerbeti tepsidekilerin üstüne gezdirelim
  • başka bir tepsi ile üstünü kapatıp bir kaç saat böyle bekletip sonrasında buzdolabına kaldıralım
  • servisten önce kurabiyelerin üstünü hindistan cevizi ile süsleyelim
 

1 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzeller bende deneyeceğim hala yapamadım:(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.