4 Mayıs 2013 Cumartesi

Mousse Kremalı Pasta

 
             Uzun zamandır yazamadım,nasıl bir suçluluk duygusu nasıl bir ağırlık anlatamam.Sürekli aklımda olmasına rağmen olmadı işte,neyse şeytanın bacağını bu gün kırarım umarım.Oysa yazacak çok şey var Venedik ve Edirne gezisi,arkadaşlarımla kahvaltıya yaptığım acılı ekmekler ve simit poğaçalar ve daha neler neler.Sözü çok uzatmadan mousse kremalı pastama geçiyorum.
             Kekini kendim yaptım ama siz vaktiniz yoksa hazır kek te kullanabilirsiniz.Keki siz yaparsanız mutlaka bir gün önce yapınki lezzetine lezzet katılsın,bu benim her zaman yaptığım klasik tarifim.
 
          Kek için malzemeler:
 
      3 yumurta
      1,5 su bardağı (200 ml lik klasik bardak)şeker
      yarım su bardağı ılık su yada süt
      yarım su bardağı sıvıyağ
      2 yemek kaşığı kakao
      kabartma tozu,vanilya
      limon kabuğu rendesi
      1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı  un
     
      Keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
      1 kutu mousse krema
      biraz damla çikolata
      bir bardak çekirdeksiz vişne (dondurulmuş olabilir)
      üstü için bir kaşık kakao



 
  •  Önce keki hazırlayalım,oda sıcaklığındaki yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz
  • suyu ,sıvıyağı,limon kabuğu rendesi ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz
  • una kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip eleyerek yumurtalı karışıma çok fazla çırpmadan  karıştırıyoruz
  • kalıbı yağlayarak(ben bu pastada 24 cm lik kelepçeli kalıp kullandım)kek hamurunu boşaltıyoruz
  • önceden ısınmış 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz
  • kürdanla kontrol edip fırından çıkan keki tamamen soğuyana kadar bekletiyoruz
  • keki kalıptan çıkarıp keskin bir bıçakla iki kesiyoruz,ilk katı servis yapacağımız tabağa etrafına tekrar kelepçeyi takarak yerleştiriyoruz
  • biraz sütle ıslatıp damla çikolata ve vişneleri serpiyoruz
  • bu aşamada kremayı üstünde yazan ölçü sütle hazırlıyoruz,(önceden hazırlarsak bu krema sertleşiyor daha akıcı kıvamda sürmek kolay oluyor)
  • kremanın yarısını çikolata ve vişnenin üstüne yayıyoruz
  • hemen ikinci kat keki koyup onuda sütle ıslatıyoruz ve kalan kremayı yayıyoruz
  • pastayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz,servisten hemen önce üstüne kakao eliyoruz

   
                                                AFİYET OLSUN...........


5 yorum:

  1. Bu muss kremasını ben de çok seviyorum, yumuşacık oluyor. Bu hazır olanını da denemiştim. Afiyetle yenmiştir :)

    YanıtlaSil
  2. Görüntü harika, çikolatalı lezzetlere dayanamadığımıda eklersek birazdan kapınızın zili çalacak derim :)) Ellerinize sağlık. İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  3. hmm ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. of harika bir görüntü ellerinize sağlık ,evet bir daha çok ara vermeyin lütfen .venedik resimleri varmı onada bakmak keyifli olur benimde en çok görmek istediğim yer.mutlu pazarlar elif.....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Elif,teşekkürler venedik resimleri yakında gelecek.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.