29 Mayıs 2013 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi


    
        Bu tatlıyı geçtiğimiz hafta Fİliz'in kahvaltı davetinde tatma fırsatı buldum,ve tabiki çok beğendim.Aslında sütlü tatlıları özellikle muhallebiyi çok sık yaparım fakat kadayıflısını bu zamana kadar denememiştim.Bundan sonra sık sık yaparım herhalde özellikle ramazanda iftar sofralarında dondurmayla da çok güzel olacağına eminim.
       Malzemelere  geçmeden önce tarifte taze kadayıf vardı,ben taze kadayıf bulamayınca hazır pişmiş,kuru şerbeti dökülmemiş 400gr lık paketteki kadayıftan yaptım.Çok ta iyi olduğunu düşünüyorum,taze kadayıftan yapanlar kavurma işinin çok zahmetli ve uzun sürdüğünden şikayet etmişler.pişmiş kadayıfı elimle ufalayıp kavurmam 10-15 dakikadan fazla sürmedi.
      Ben bu tatlıyı kuplarda servis yaptım siz isterseniz cam fırın tepsisinde de servis yapabilirsiniz.
      Şimdi malzemeler ve tarife geçebilirim.

Muhallebi için malzemeler;
•1 litre süt
• 1 su bardağının yarısı un yarısı nişasta
• 1 su bardağı şeker
• vanilya
• 1 kutu (200 ml) krema

Kadayıf için malzemeler;
• 400 gr hazır pişmiş kadayıf
• 6 yemek kaşığı tereyağ
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı kıyılmış ceviz yada fındık(ben kullanmadım)

Yapılışı;
•öncelikle muhallebi için krema hariç diğer malzemeleri tencerede karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
•pişmiş kadayıfları elimizle ufalayıp büyükçe bir pilav tavasına alalım,üstüne tereyağ ve toz şekeri ekleyip karıştırarak yakmadan kavuralım,bu aşamada ceviz yada fındık da ekleyebilirsiniz.
•soğuyan muhallebiye kremayoımikserle çırparken ekleyin.
•bu işlemleri bir gün önce yaparsanız çok kolay oluyor,servisten biraz önce kupların altına biraz kavurduğumuz kadayıftan,biraz muhallebi ve yine kadayıf koyarak hazılayabilirsiniz.
•kuplarda ertesi güne kalan tatlıların kadayıfları yumuşamıştı,eğer çok yaptıysanız ayrı ayrı muhafaza edip servis esnasında bir araya getirin derim ben.Şimdiden afiyet olsun.


1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.