- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 1 yumurta(akı içine, sarısı üzerine)
- kabartma tozu
- tuz
- aldığı kadar un
- beyaz peynir
- maydanoz
Peynir ve maydanoz hariç bütün malzeme birlikte yumuşakça bir hamur yoğrulur.Mutlaka 15-20 dakika dinlendirilir.Ortalama 12 tane bezeye ayrılır,içerisine peynir,maydanoz karışımı konup istenilen şekilde poğaçalar yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş veya susam ekilip 200 derece fırında15-20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.
Kısa sürede hazırlanan lezzetli bir tarif.
Merhaba
YanıtlaSilÖncellikle bu güzel tarifler için size teşekkür ederim. Bazılarını denedim mutfakta berbat olan ben bile olayın sonunda kendimi Oktay usta gibi hissettim. Ölçüler mükemmel verilmiş yanılma payı sıfır diyebilirim. Yeni tariflerinizi merakla bekliyorum. Hoşcakalın.
Merhaba
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkür ederim,çok mutlu oldum.Bende kendimi Oktay usta gibi hissettim.Tariflerimin pratik ve kolay olmasına özen gösteriyorum,mutlaka kendim deneyip beğendiğim tarifleri yazıyorum.İzleyicim olursanız sevinirim.