Kızlara börek dediğimde,aaaaa bunun içinde makarna var diye şaşırdılar.Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- yarım paket fiyonk makarna
- 1 yufka
- yarım su bardağı süt
- 2 kaşık tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynir
- maydanoz
- biraz sıvıyağ
Kaynayan 1 kaşık sıvıyağ katılmış suya makarnalar atılır.Yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzülür.İçerisine peynirler ,tereyağ ,süt ve maydanoz konup karıştırılır.Teflon pilav tavasına biraz sıvıyağ dökülüp yufka serilir,hazırlanan makarna üzerine yayılır.Üstte kalan yufkalar kapatılır.Ocakta altı kızartılır sonra ters çevrilir,diğer tarafı da kızarınca servis tabağına alınır biraz dinlendirip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.