Tatlıyı daha önce normal böreklik yufka ile yapmıştım,o zamanlar baklava yufkası bu kadar yaygın değildi.O da güzel olmuştu fakat bu gerçekten kıyır kıyır kuru baklava gibi oldu.Yiyenler ve özellikle eşim tarafından çok beğenildi,kendisi zor beğenen birisi olduğu için hiç bir zaman çok güzel olmuş demez, eh fena değil ! neymiş şımarıp kendimi geliştirmeyi bırakırmışım.Bende yeni birşey deneyip ona tattırırken gözlerinin içine bakarım, beğendiğini dili ile söylemese de gözlerinden anlarım.Bu tatlıda da aynen öyle oldu.
Çok kolay olması bir yana pişirdikten sonra pudra şekeri ekmeden saklama kabında iki hafta tazeliğini korudu, belki kalsaydı daha da uzun süre de korurdu.Kurabiye gibi çayın kahvenin yanında enfes bir tat oldu.Şimdiye kadar denemediyseniz vakit kaybetmeden bu lezzetten mahrum kalmayın derim.
Malzemeler:
- 4 adet baklava yufkası(siz dörtlü olarak çoğaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 3 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- üstü için pudra şekeri
Yapılışı:
- baklava yufkasını masaya yayıp üstüne erimiş tereyağından damla damla her yerine fırça ile sürülür
- aynı işlem 2. ve 3. yufka için de yapılır.
- 4.yufka serildiğinde yağ sürmeden 3 kaşık tahin sürülür 3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz her tarafına serpilir
- geniş kenarından başlayarak sıkmadan normal bir şekilde rulo sarılır
- istenilen büyüklükte verev kesilir,tepsiye yağlı kağıt üstüne dizilir.
- 180 derecede kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir
- iyice soğuyunca kapaklı saklama kabında saklanır,servis yapacağınız zaman pudra şekeri elenir
Afiyet olsun.
canım ne kadar güzeller çok güzel kızarmışlar ellerine sağlık eşiniz ağzının tadını biliyormuş
YanıtlaSilafiyet olsun
sevgiler
Muhteşem bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla.
hep denemek istediğim bir tarif.çok lezzetli görünüyor canım.inşallah bene denerim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiltahinle aram hiç iyi olmadı
YanıtlaSilyaktı durdu midemi sürekli
görüntü harika olmuş ama
eline sağlık olsun
ellerine sağlık çok nefis birşey bu kuru baklava
YanıtlaSilOFFF NAZMİYE HANIMCIM SÜPER GERÇEKTEN ÇOK GÖRDÜM BU TARİFİ AMA HİÇ YAPMADIM ARTIK YAPMA ZAMANI GELDİ SANIRIM BENİMDE BLOGUMDA BULUNSUN DEĞİLMİ ELLERİNE SAĞLIK NEFİİSSS DURUYOR.
YanıtlaSilgörüntü süper...tahin konusunda endişelerim olsada tatlıya yakıştığına eminim....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAllah'ımmm bu nasıl bi lezzeet:))tarifi görür görmez yaptık keşke yapmasaydık :)) yemeden duramıyorum çok LEZZETLİ :)) ellerine sağlık canım kesinlikle çok kolay ve çok lezzetli bi tatlı :)) çok da tehlikeli.... :))
YanıtlaSil