Mevsimi geldi, geç tanıştığım fakat çok sevdiğim bir yemek oldu enginar.Şimdilik sadece zeytinyağlısını yapıyorum, en çok baklalısını seviyorum.Faydalarını saymakla bitiremeyiz fakat en yaygın olarak bilinen, karaciğeri yenilemesi.Bence vakit kaybetmeden mevsimi bitene kadar bol bol enginar yiyelim.
Malzemeler:
- 4-5 adet enginar
- yarım kg kadar taze iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 limon suyu
- üstü için dereotu veya maydanoz
Yapılışı:
- yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım
- dış kabuklarından ayıkladığımız iç baklaları da ekleyip karıştıralım
- limon suyu,tuz şeker ve su ekleyip kaynayınca enginarları çukur tarafı alta gelecek şekilde yerleştirelim
- kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim
- soğuduktan sonra enginarları servis tabağına alıp içlerine baklaları dolduralım, ince kıyılmış dereotu ile birlikte servis yapalım.
Hic duymadigim ve gormedigim bir yemek. Paylasim icin tesekkurler.
YanıtlaSilSevgili Nazmiye eline sağlık mis gibi olmuş bende enginarı ve baklayı çok severim ama ev halkı bakla yemediği için birleştiremedim hiç sizlere afiyet şifa olsun canım
YanıtlaSilsevgiler
enginar çıktı mı? süper...çok severim ben de.her yıl yaşımız kadar enginar yemeliymişiz.yaşadığım yerde bulamıyorum ama ist.a gittim mi hiç kaçırmıyorum.
YanıtlaSilellerine yüreğine sağlık canım..
cok severim ,ellerine saglik nazim cok lezziz görünüyor...sicacik sevgiler.. hayirli geceler
YanıtlaSilhiç yemedim tadını merak ediyorum ben seveceğimden eminim sebzeye bayılırım ama evdekilere yedirmek sorun olur. kendim için alacam ve deneyecem ellerine sağlık görüntüsü iştahımı kabarttı canım hacım sevgiler.sizi kardeşime çok anlatıyorum hatta bloğunuza girip tariflerinizi alıyormuş ümre resimlerine bakınca çok duygulanmış çünki 2 ay önce oda gitmişti
YanıtlaSilsüpeerr... tr ye gelince ilk pişireceğim yemeklerden:)
YanıtlaSileline sağlık nefis gözüküyor
sevgilerimle...
haftasonu aldım...dolapta bekliyor...genelde sebzeleri ben severim ama enginar eşim için....ellerinize sağlık bakla ilede süper görünüyor...
YanıtlaSilBen pek sevmiyorum enginar'ı ama çok nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSil