Malzemeler:
- 1 su bardağı soda
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yuva maya
- aldığı kadar un
- üstüne sürmek için yumurta sarısı,susam
İç malzemesi:
- peynir,maydanoz
Yapılışı:
- sıvı malzemeler karıştırma kabına konup içinde maya eritilir
- tuz ve şeker eklenip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur
- yarım saat kabında mayalanır.
- iç malzemesi konarak poğaçalar yapıldıktan sonra tepside 35-40 dakika daha mayalanır yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: normal büyüklükteki su bardağı ile hazırladığım hamurdan resimdeki kadar poğaça çıktı.Birde hamurda soda olduğundan iki üç gün tazeliğini korudu.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
arkadaşım çok nefis gözüküyor eline sağlık nursel
YanıtlaSilSelam, soda pogaca ya ne yapiyor?
YanıtlaSilellerıne sağlık canım güzel oldukları goruntusunden bellı zaten pufuduk pufuduk
YanıtlaSilbereketi bol olsun inşallah nefis görünüyorlar.okurken içimden bende kalkip yapmak istedim ama süt yok başka zaman inşallah.hayırlı günler.
YanıtlaSilOOOOOo....harika bir görüntü.Mayalı poğaçaları herzaman kabartma tozu ile yapılana tercih etmişimdir.İlk fırsatta denenecekler arasına girdi..Ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili My Little World soda poğaçaların tazeliğini koruyor.daha geç bayatlıyor.Sevgiler.
YanıtlaSilcanım nazmiye hanımcım yok böyle birşey ya harika poğaçalar üzerine sürdüğün yumurtanın içinde başka bişey varmı nar gibi gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Fatma hanım,yumurtanın sarısının içine biraz zeytinyağ damlatırım fakat,fotoğraf makinemin profosyonel oluşununda büyük etkisi var sanırım.Teşekkürler.
YanıtlaSilhangi makineyi kullanıyorsunuz? benimde yeni bir makine almam gerkiyorda?
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Akdeniz Kızı fotoğraf işleri ile kızım ilgileniyor, makinemiz Canon 500D.
YanıtlaSiloff off offf
YanıtlaSilgürüntü süper
eline sağlık olsun
nefis görünüyor...
YanıtlaSilHarika görünüyor bende yapmaya kalktık ama soda yok :(
YanıtlaSilNazmiye Hanım Merhaba;
YanıtlaSilAcaba bu poğaçada kuru toz maya kullansak olur mu? Şimdiden teşekkür ederim
Kuru toz maya da ayni işi gorucektir.şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilBu denediğim üçüncü tarfiniz. Hepside mükemmel oldu. Tariflerinize blogumda yer verdim. Paylaşım için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilcok güzel tarifini aldımda 4 gün önce denedim aynı gün icerisinde 2 kere yaptım 2.cısınin ölcegini daha fazla koydum bizimkiler bayıldı arkadaslarımda herkese tarifini veriyorum ellerinize saglık naz hanımmm
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim İrem hanım,afiyetler olsun.
YanıtlaSilcok begendim nazmiye hanım ve herkes tarıfını alıyor bu sekılde kolayca hamuru gelıp guzel lezzetlı olan tavsıye edebılcenız pogacalarınız varmı ? sayfanızı yenı buldum ve yavasca bakıp tarıflerınızı alcam .teşekkürler
SilNazmiye abla simdi denedim bu enfes pogacayi ,ayni pastanede satilan pogaca tadi...herkese tavsiye ederm olculer cuk diye otryor. Abla ben lokum kekini de denemistim favorılerim arasinda.cok tesekkur ederim tarifler icin.acaba bu pogaçalari dondurucu da saklayablrmyz?
YanıtlaSiltabiiki dondurucuda saklayabilirsiniz, çôzüldükten sonra kapaklı bir tavada kısık ateşte ısıtırsanız yeni yapılmış gibi olur.
YanıtlaSilpoğaçaların ağzının açılmaması için ne yaptınız acaba :)
YanıtlaSilPoğaçaların ağzının açılmaması için özel bir şey yapmadım,öylesine şekil verdim;))
YanıtlaSil